130 let
Petr Čech, brankář Chelsea.

Petr Čech, brankář Chelsea. | foto: ČTK

Čech vychytal nulu. Chelsea ale remizovala

Sport
  •   16:40aktualizováno  19:04
LONDÝN - Fotbalisté Chelsea v premiérovém soutěžním zápase trenéra Andrého Villase-Boase remizovali ve Stoke 0:0. Londýnský tým, v jehož brance odehrál celé utkání brankář Petr Čech, nedokázal zahájit sezonu vítězstvím poprvé po devíti letech. Remízu naopak odvrátil obhájce titulu Manchester United, který díky vlastní brance soupeře v závěru zápasu vyhrál na hřišti West Bromwiche 2:1.

Portugalský trenér Chelsea nasadil do základní sestavy útočníka Fernanda Torrese, který se stihl zotavit z otřesu mozku ze středečního přípravného zápasu španělské reprezentace s Itálií (1:2). Naopak po poločase se na hřiště dostali Nicolas Anelka a Didier Drogba, jenž je jen o pět měsíců mladší než nový kouč "Blues".

ČTĚTE TAKÉ

Hráči ligového vicemistra se na hřišti účastníka čtvrtého předkola Evropské ligy nedokázali prosadit a do větších šancí se nedostávali. Mnohem častěji se rozčilovali kvůli verdiktům rozhodčího Marka Halseyho, od něhož požadovali penaltu po zákrocích na Lamparda a Torrese.

Tlak favorizovaných hostujících hráčů narostl až v poslední čtvrthodině a pětiminutovém nastavení. V největší šanci ale Anelka nastřelil vinou výborného zákroku brankáře Asmira Begoviče jen břevno.

Nedělní výsledky

Stoke - Chelsea 0:0,
West Bromwich - Manchester United 1:2.

Trenér Manchesteru Alex Ferguson přes léto výrazně omladil kádr. Zatímco do závěrečného zápasu uplynulé mistrovské sezony vyběhla jedenáctka s průměrným věkem vyšším než 28 let, dnešní základní sestava dosáhla jen na 23,9 roku.

Nešťastnou premiéru však zažil její druhý nejmladší člen, španělský brankář David de Gea. V 37. minutě mu prošla pod rukou slabá přízemní střela Shanea Longa. Útočník West Bromwiche však v té době jen srovnával na 1:1, ve 13. minutě svůj gólový účet v sezoně načal podobným způsobem kanonýr Wayne Rooney.

Tři body "Rudým ďáblům" zachránil v 81. minutě Ashley Young. Nová posila z Aston Villy po své křídelní akci poslala míč před branku, kde ho dva odrazy od nohou domácích hráčů nasměrovaly mezi tři tyče.

Autor: ČTK