Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Čech vynechal pohárový zápas Chelsea kvůli drobnému zranění

Petr Čech

  18:56aktualizováno  19:13
LONDÝN/PRAHA - Nespecifikované menší zranění znemožnilo fotbalovému brankáři Petru Čechovi nastoupit v utkání 4. kola Anglického poháru na hřišti třetiligového Brentfordu. Podle Čecha bylo v plánu, že zápas vynechá. Chelsea bez něj byla na hřišti outsidera na pokraji vyřazení, nakonec v londýnském derby remizovala 2:2 a o postupu musí rozhodnout až v domácím opakovaném zápase.

Český gólman fotbalistů Chelsea Petr Čech se natahuje po míči foto: Reuters

4. kolo Anglického fotbalového poháru

Brentford (III.) - Chelsea 2:2
Leeds (II.) - Tottenham 2:1
Oldham (III.) - Liverpool 3:2

Jednička české reprezentace musela utkání, které bylo prvním soubojem Chelsea s Brentfordem od roku 1950, sledovat v televizi. "Mám odehráno spoustu zápasů, měl jsem menší zdravotní problém, a proto jsem tohle utkání po dohodě s trenérem preventivně musel vynechat," uvedl Čech na svém webu. Sám nechtěl přiblížit přesný důvod své absence. Nenaznačil ani to, zda má znovu potíže s třísly, kvůli kterým nechytal dva týdny na přelomu roku. V dalších zápasech však už Čech na hřišti chybět nechce.

Věří i v postup přes Brentford, který Chelsea, obhájce prvenství v Anglickém poháru, zaskočil nerozhodným výsledkem. Chelsea musela dokonce dvakrát dotahovat manko a až sedm minut před koncem ji setrvání v soutěži zachránil útočník Fernando Torres, který srovnal na konečných 2:2. Chelsea tak nakonec prodloužila svoji skvostnou bilanci v pohárové soutěži, v níž neprohrála už 25 zápasů za sebou.

"Bylo to typické utkání FA Cupu. Tým z nižší soutěže nemá s favoritem co ztratit, vybičuje se k maximálnímu výkonu, navíc mu hraje do karet terén. Je důležité, že jsme pokaždé dokázali na jejich gól odpovědět a nevypadli jsme. Věřím, že doma postup uhrajeme," prohlásil Čech, jehož náhradník Ross Turnbull před prvním inkasovaným gólem chyboval a před druhým zavinil svým zákrokem penaltu.

V poháru končí Tottenham a Liverpool

Další týmy Premier League v poháru skončily - Tottenham nestačil na Leeds, Liverpool prohrál S Oldhamem. Kouhouti proti Leedsu inkasovali již po čtvrthodině utkání, když se trefil Varney. Na 2:0 pro domácí zvyšoval po změně stran McCormack. Hosté již dokázali výsledek pouze korigovat gólem Dempseyho.

Spurs tak již počtvrté během posledních šesti let vypadli v této fázi soutěže. Ne příliš povedený den v podání prvoligových mužstev dokonal Liverpool, který prohrál na hřišti třetiligového Oldhamu. Ten přitom v posledních devíti zápasech zaznamenal jedinou výhru, právě v minulém pohárovém kole proti Nottinghamu. Domácí šli do vedení už ve druhé minutě zásluhou Smithe.

Za čtvrt hodiny pak Liverpool dokázal srovnat díky střele Suáreze. V nastaveném čase první půle ale poslal Smith svým druhým gólem Oldham znovu do vedení a třetí branku přidal chvíli po změně stran hlavou Wabara. "Reds" dokázali ještě snížit, když tečovaná střela Allena v 80. minutě zapadla k tyči branky gólmana Bouzanise, vyrovnat již však loňský finalista nestihl a vypadl ve čtvrtém kole.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!