Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Čechova Chelsea v Lize mistrů vyzve Juventus

Sport

  19:02aktualizováno  23:35
MONAKO - Fotbalisté Chelsea s brankářem Petrem Čechem zahájí obhajobu trofeje v Lize mistrů ve skupině A s ukrajinským mistrem Šachtarem Doněck, kde působí další reprezentant Tomáš Hübschman, italským šampionem Juventusem Turín a dánským překvapením Nordsjaellandem. Rozhodlo o tom dnešní losování v Monaku.

ilustrační foto foto: Reuters

Čechovi se los zamlouvá a navíc se těší na český souboj. "Je to velice zajímavý atraktivní los a nemůžeme říct, že by byl nějak extra snadný. Pro mě je nejlepší ze všeho, že máme Šachtar a já se poprvé na klubové úrovni utkám s Tomášem. Bude to pro nás oba hodně pikantní," uvedl na svém webu.

Obrozený italský mistr Juventus bude podle něj nebezpečný. "Určitě si napíšu s Pavlem Nedvědem, který je v Juventusu členem vedení. A co se týče dánského týmu, ten je asi pro všechny trochu neznámou. Ale určitě nebudou mít co ztratit, pro ně je událost číslo jedna, že si zahrají s námi jako s úřadujícími šampiony," myslí si Čech.

Skupina smrti: Real, City, Dortmund a Ajax

Dalaší londýnský tým Arsenal se zraněným kapitánem národního týmu Tomášem Rosickým se po roce utká znovu s Olympiakosem Pireus, dále se Schalke 04 a debutujícím francouzským Montpellierem.

Do nejnabitější skupiny D byly vylosovány španělský mistr Real Madrid, anglický šampion Manchester City, držitel německého titulu Borussia Dortmund a nejlepší tým z Nizozemska Ajax Amsterodam, který hrál s Realem v úvodní fázi soutěže i v minulé sezoně.

Také ve skupině G, které vévodí Barcelona, by na sebe mohli narazit čeští hráči. Spartak Moskva s reprezentačním obráncem Markem Suchým se střetne s Celtikem Glasgow, do jehož týmu patří i mladí bratři Filip a Patrik Twardzikové. Čtvrtým účastníkem je Benfica Lisabon.

Galatasaray Istanbul s útočníkem Milanem Barošem a obráncem Tomášem Ujfalušim, jenž se do základní skupiny vrací po šesti letech, narazí na Manchester United, přemožitele Liberce ze 3. předkola Kluž a také na Bragu.

Loňský finalista Bayern Mnichov se utká s trojicí Valencia, BATE Borisovem a Lille, kde působí i stoper David Rozehnal. Finále Ligy mistrů je na programu 25. května 2013 na londýnském stadionu Wembley.

Los základních skupin fotbalové Ligy mistrů

Skupina A:
Porto, Dynamo Kyjev, Paris St. Germain, Dinamo Záhřeb,

Skupina B:
Arsenal (Rosický), Schalke 04, Olympiakos Pireus, Montpellier,

Skupina C:
AC Milán, Zenit Petrohrad, Anderlecht Brusel, Málaga,

Skupina D:
Real Madrid, Manchester City, Ajax Amsterodam, Borussia Dortmund,

Skupina E:
Chelsea (Čech), Šachtar Doněck (Hübschman), Juventus Turín, Nordsjaelland,

Skupina F:
Bayern Mnichov, Valencie, Lille (Rozehnal), BATE Borisov,

Skupina G:
FC Barcelona, Benfica Lisabon, Spartak Moskva (Suchý), Celtic Glasgow (F. Twardzik, P. Twardzik),

Skupina H:
Manchester United, Braga, Galatasaray Istanbul (Baroš, Ujfaluši), CFR Kluž.

Termíny:
1. kolo - 18. a 19. září,
2. kolo - 2. a 3. října,
3. kolo - 23. a 24. října,
4. kolo - 6. a 7. listopadu,
5. kolo - 20. a 21. listopadu,
6. kolo - 4. a 5. prosince.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!