Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Čelůstka ve Slavii končí, do LM chce s Trabzonsporem

Sport

  13:02aktualizováno  21:28
PRAHA - Fotbalový obránce Ondřej Čelůstka má namířeno z pražské Slavie do Trabzonsporu. Bronzový medailista z nedávného mistrovství Evropy jednadvacítek dnes v týmu tureckého vicemistra úspěšně prošel lékařskou prohlídkou a v sobotu začne se souhlasem Pražanů trénovat s novým klubem na soustředění v Nizozemsku. Administrativní potvrzení přestupu však musí počkat až na valnou hromadu Slavie, která se uskuteční 18. července.

Ondřej Čelůstka na tréninku. foto: ČTK

ČTK to řekl Čelůstkův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest International. "Oba kluby jsou domluveny, Ondra podepsal předběžnou pětiletou smlouvu. Definitivně bude přestup dotažen až po valné hromadě Slavie," uvedl Zíka. Podle tureckých médií může Slavia za Čelůstku vyinkasovat až tři miliony eur (asi 72 milionů korun).

Trabzonspor skončil v uplynulé sezoně turecké ligy druhý a zajistil si tak start v 3. předkole Ligy mistrů. Je však možné, že bude přímo startovat v hlavní soutěži, jelikož mistrovské Fenerbahce se zapletlo do korupčního skandálu a hrozí mu, že o Ligu mistrů přijde. Pak by jeho místo pravděpodobně zaujal Trabzonspor.

Dvaadvacetiletý univerzální obránce startoval na nedávném evropském šampionátu jednadvacítek v Dánsku, kde byl vybrán mezi nejlepších 23 hráčů turnaje. Nyní by se měl stát třetím Čechem, který oblékne dres Trabzonsporu. Před ním jeho barvy v hájili Tomáš Jun a Karel Rada.

Pro Čelůstku půjde o druhé zahraniční angažmá, vloni na jaře působil v italském Palermu. V české lize odehrál v dresu Slavie a předtím Zlína 65 utkání a zaznamenal šest branek.

Autor:

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Administrativní pracovník

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha