Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Češi a Slováci budou opět jednat o společné fotbalové lize

Sport

  15:19
PRAHA - Téma česko-slovenské fotbalové ligy ještě není mrtvé. V únoru se uskuteční setkání předsedů obou asociací, na které by měl padnout konečný verdikt, zda v této myšlence pokračovat. Reálněji však vypadá nápad ohledně společného poháru.

Česko - Slovensko. Marek Hamšík ze SR (vlevo) a David Lafata z ČR foto: ČTK

"Téma česko-slovenské ligy na stole je. Do půlky února si musíme sednou a říct, jestli to má smysl, nebo nemá," uvedl šéf slovenského svazu Ján Kováčik po setkání předsedů a generálních sekretářů pěti fotbalových asociací z Česka, Slovenska, Rakouska, Polska a Maďarska. "Bavíme se i o možnosti společného poháru."

Zatímco projekt společné ligy je stále jen nápadem bez konkrétnějších obrysů, česko-slovenský pohár už zná první detaily. Například to, že by se do něj zapojily čtyři týmy z každé země a finále se hrálo jednou v Česku a druhý rok na Slovensku.

Pravděpodobně by také nešlo o náhradu nynějších domácích pohárů. To aby nedošlo ke komplikacím ohledně postupů do evropských pohárů.

"Společný pohár je reálnější už z toho důvodu, že se týká méně klubů. Neznámých je ovšem poměrně hodně - finance, organizace... Je nutné si sednou k jednomu stolu a všechno probrat," prohlásil Rudolf Řepka, generální sekretář české asociace.

K tomuto setkání dojde už v únoru. Hlavním tématem sice bude projekt společné ligy, ale Kováčik a jeho český protějšek Miroslav Pelta budou probírat i pohár.

Slovenský předseda Kováčik navíc ve čtvrtek v Praze jednal i s šéfem Ligové fotbalové asociace Dušanem Svobodou, aby poznal názor českých klubů.

"Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Věřme, že v únoru nebo později už vznikne něco konkrétnějšího. Jestli se to nakonec skutečně bude realizovat, to už je věc druhá," dodal Řepka.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...