Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Češi přehráli i Skoty

Sport

  19:33
PRAHA - Poslední prověrka před odjezdem na fotbalové mistrovství Evropy se českému týmu vydařila. Před zápasem se mluvilo hlavně o pevné obraně ostrovanů, nakonec se však diváci na Letné dočkali slušného přídělu branek.

Koller si "užil" těsnou obranu ostrovanů. foto: ČTK

Reprezentace se oproti zápasu s Litvou představila v pozměněné sestavě a zároveň mnohem aktivněji. Ovšem Skotové byli pevní v obraně a Češi nervózní v zakončení. Také hosté si vytvořili nebezpečné šance, ale Čech byl jistý.

Reprezentace, která se tentokrát oblékla do bílé, začala ze svého tlaku těžit až po hodině hry, kdy se do vápna vřítil Sionko. Ani poté však soupeř nepolevil v těsné obraně a do otevřené hry se chtěli pustit až po premiérové trefě v reprezentačním dresu od obránce Kadlece na 2:0. Aktivita Skotům přinesla i gólovou radost z nohy Clarksona.

Svůj skvělý výkon však podtrhl druhou trefou v nastavení Sionko. Ten po zápase tvrdil, že jeho dvě branky jsou hlavně dílem dobrého výkonu celého týmu.

Výsledek:
Česká republika - Skotsko 3:1 (0:0)
Branky: 60. a 90. Sionko, 84. Kadlec - 85. Clarkson. Rozhodčí: Braamhaar - Brink, Lobbert (všichni Niz.). Bez ŽK. Diváci: 11.314.
Sestava ČR: Čech - Pospěch (74. Sivok), Ujfaluši (46. Rozehnal), Kováč, Jankulovski (46. Kadlec) - Polák, Galásek - Sionko, Matějovský (46. Jarolím), Skácel (46. Plašil) - Koller (46. Svěrkoš).

Autor: