130 let

Ani řev Petra Rady české fotbalisty neprobudil. | foto: ČTK

Češi tuší, že postup je utopie

Sport
  •   9:10
PRAHA - Čeští fotbaloví reprezentanti přiznali, že po domácí prohře 1:2 se Slovenskem se jim první místo ve skupině a tím i přímý postup na mistrovství světa v Jihoafrické republice hodně vzdálily.

Svěřenci trenéra Petra Rady však účast na šampionátu rozhodně nevzdávají a chtějí se o ni poprat do posledního zápasu, i když vědí, že ve zbývajících duelech už nemohou ztrácet body. Češi se totiž propadli na čtvrté místo.

"Je to velké zklamání. Už na tiskovce jsem říkal, že v případě neúspěchu se pro nás situace hodně zkomplikuje a budeme muset vyhrát všechny zbývající zápasy a zároveň doufat, že ostatní soupeři ztratí. Bohužel, to, co jsme nechtěli, se stalo," řekl novinářům brankář Petr Čech.

Podle obránce Marka Jankulovského je nyní prvenství ve skupině nereálné.

"První místo se nám hodně vzdálilo. Ale může se stát ještě cokoliv, můžeme se stát, že všechny čtyři zápasy uděláme a nakonec skončíme druzí," uvedl bek AC Milán.

Češi podle něj doplatili na okénka v defenzivě. "Nechci říkat, že obrana chybovala, ale dostali jsme laciné góly, a to by se nemělo stávat. Ale nebylo to tlakem, na ten jsme zvyklí a patří k tomu," řekl.

Jen těžko hledal slova záložník David Jarolím, který mohl v druhém poločase poslat domácí celek do vedení, ale jeho střelu zastavila branková konstrukce. "Je to smůla, co víc k tomu říct. Takový je prostě fotbal. Podle mě rozhodlo to, že jsme v té půlhodině, kdy jsme měli tlak, nevyužili šance," mínil kapitán Hamburku.

Slováci podle něj měli štěstí. "Dali góly v podstatě po dvou našich chybách. To ani nebyly šance, spíš takové nákopy. V druhém poločase vlastně nic jiného ani neměli," litoval nejlepší český hráč zápasu. Atmosféra v kabině prý byla velmi pochmurná. "Každý jen seděl, těžko se hledala slova. Je to pro nás studená sprcha a šok," přiznal.

Autor: ČTK