Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Češi z Norimberku jsou nejspíš na odchodu

Sport

  15:49
NORIMBERK - Norimberk očekává, že ho po sestupu z německé bundesligy opustí český fotbalista Jan Koller i další hvězdy. Přiznal to i klubový prezident Michael Roth. V klubu prý dojde k takovému snižování platů, že to podle něj většina špičkových hráčů nebude ochotna akceptovat. Roth chce tým přebudovat a sázet na mladé Němce.

Koller v dresu Norimberku. foto: ČTK

"Nemyslím, že by u nás byli ochotni hrát za párek a za pivo. Čeká nás šetření a to, co jim nabídneme, jim asi stačit nebude," řekl Roth listu Abendszeitung. Vysloveně se zmínil o odchodu všech reprezentantů. To by znamenalo, že odejdou i všichni tři Češi v klubu - Koller, gólman Jaromír Blažek a záložník Tomáš Galásek. O první dva usiluje podle některých médií pražská Sparta.
    

I kdyby se reprezentanti rozhodli akceptovat horší smlouvy, nebudou zapadat do nové koncepce týmu. "Naše cesta zpátky může vést jenom přes sázku na mladé a hladové německé hráče," nastínil změnu koncepce Roth.
    

Podle agentury DPA jsou největšími adepty na přestup útočníci Koller a Řek Angelos Charisteas. Zatím však vyjádřili vůli zůstat a pomoci klubu i ve druhé lize. Oběma běží v klubu nadále smlouva.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...