Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Budějovice přivítají velkou posilu. Přijde exslávista Černý

Sport

  19:17
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Fotbalisté Českých Budějovic získali výraznou posilu pro jarní boj o záchranu v první lize. Předposlednímu celku tabulky se dnes definitivně upsal záložník Jaroslav Černý, který se do Dynama vrací po pěti letech. Třiatřicetiletý Černý hrával v Budějovicích v letech 2006 až 2007. Na začátku roku 2008 odešel do pražské Slavie, kde získal dva mistrovské tituly.

Bývalý fotbalista Slavie Jaroslav Černý foto: ČTK

Pak zamířil do tureckého Ankaragücü a poslední rok hrál na Slovensku v Senici. "Jiné nabídky jsem momentálně neměl. Měl jsem ještě půl roku smlouvu v Senici a byl jsem tam s nimi dohodnutý, že když přijde nějaká nabídka, tak mě uvolní. Já se do české ligy chtěl vrátit už dříve, ale vyšlo to až nyní," uvedl Černý, který v lize odehrál 205 zápasů a připsal si také dva starty za českou reprezentaci.

Věří, že na jihu Čech naváže na své předešlé působení. "Už když jsem se vracel z Turecka, tak jsem byl s Budějovicemi v kontaktu. Důvodů k návratu je samozřejmě více. Mám tu spoustu kamarádů a známých, hrál jsem tu dva roky a v té době se mi celkem dařilo. Jsem tedy rád, že se mohu nyní vrátit," řekl Černý.

Je přesvědčen, že Jihočeši na jaře zaberou a udrží se v lize. "Budějovice mají kádr na to, aby se zachránily a aby dál hrály první ligu. Vůbec nemám problém hrát v týmu, který bojuje o záchranu. Jsem rád, že jsem se mohl vrátit do české ligy a že mám šanci všem dokázat, že na českou ligu stále mám," dodal levý středopolař.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.