Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

České kluby vyhlíží los evropských pohárů. Narazí Slavia v LM na Ajax či Celtic?

Sport

  9:17
NYON/PRAHA - Přestože teprve v tomto týdnu bude úvodními zápasy rozehráno 3. předkolo evropských fotbalových pohárů, už dnes určí los v Nyonu čtyřem českým klubům soupeře pro případné závěrečné 4. předkolo. Účast v něm má zatím jistou jen pražská Slavia a los jí v kvalifikaci Ligy mistrů může přidělit například Ajax Amsterodam nebo Celtic Glasgow.

Slávisté dostali trest, hrát budou bezdiváků. foto: ČTK

Sparta může při losu 4. předkola Evropské ligy dostat například AEK Atény, Plzni hrozí dvojzápas se Spartakem Moskva a Mladé Boleslavi s FC Turín.

Slávisté budou mezi nenasazenými a los jim přisoudí jednu ze čtyř nasazených dvojic, které ještě čeká 3. předkolo. Papírově nejtěžší je dvojice PAOK Soluň s bývalým slávistou Miroslavem Stochem a Ajax Amsterodam, který v minulé sezoně došel až do semifinále Ligy mistrů.

Složitý úkol by Pražany čekal i proti Celticu Glasgow. Na úkor Kodaně, kterou čeká Crvena zvezda Bělehrad, vloni červenobílí po výhře 1:0 venku a remíze 0:0 doma postoupili ze skupiny Evropské ligy. Čtvrtou možností je dvojice Dinamo Záhřeb a Ferencváros Budapešť.

LOS 4. PŘEDKOLA EVROPSKÝCH POHÁRŮ:

Možní soupeři Slavie: PAOK Soluň/Ajax Amsterodam, Kluž/Celtic Glasgow, Crvena zvezda Bělehrad/FC Kodaň, Dinamo Záhřeb/Ferencváros Budapešť. Možní soupeři M. Boleslavi: FC Turín/Soligorsk (Běl.), Ventspils (Lot.)/Guimaraes (Portug.), Austria Vídeň/Apollon Limassol, Midtjylland (Dán.)/Glasgow Rangers. Možní soupeři Sparty: Craiova (Rum.)/AEK Atény, Rijeka/Aberdeen, CSKA Sofia/Luhansk (Ukr.), Norrköping/Hapoel Beer Ševa. Možní soupeři Plzně: Thun (Švýc.)/Spartak Moskva, Molde (Nor.)/Aris Soluň, Lokomotiv Plovdiv (Bulh.)/Štrasburk, Mariupol (Ukr.)/Alkmaar (Niz.), Neftči Baku/Jehuda Tel Aviv.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!