Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Česko vede nad Polskem zatím 2:0, Slováci však prohrávají

Sport

  19:29
PRAHA - Klíčový duel kvalifikace na fotbalové mistrovství světa se v prvním poločase nevyvíjel dobře. Češi svého soupeře nijak výrazně nepřehráli a stav byl zaslouženě bezbrankový. V 51. minutě však Rosický uvolnil Necida, který se prosadil důrazem a poslal míč od tyče do branky. V 73. minutě parádně nacentroval Pospěch na Plašila, ten hlavičkou zvýšil na 2:0. V souběžně hraném duelu však Slováci zatím prohrávají se Slovinskem 0:1.

Plašil bojuje o míč foto: ČTK

Češi sice míč do sítě soupeře dostali, ale rozhodčí gól kvůli ofsajdu neuznal. Na druhé straně se musel vytáhnout Petr Čech.

S jedním překvapením a v neobvyklém rozestavení nastoupili čeští fotbaloví reprezentanti do duelu s Polskem - předposledního utkání kvalifikace o postup na mistrovství světa. Do útočné trojice poslal trenér Ivan Hašek vedle Milana Baroše také Michala Papadopulose a Daniela Pudila.

Čeští fotbalisté chtějí na Letné udělat proti Polsku první krok k baráži o mistrovství světa, ale stejně velká pozornost bude v ­tu chvíli upřena do Bratislavy. Národní tým potřebuje, aby Slováci svého soupeře porazili.

Základní sestava České republiky: Čech - Pospěch, Sivok, Hubník, Jankulovski - Plašil, Hübschman, Rosický - Baroš, Papadopulos, Pudil.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...