Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Chceme stejné platy jako muži. V USA pokračuje právní bitva fotbalistek, ty se cítí být diskriminovány

Amerických fotbalistek, které žalují domácí federaci za údajnou genderovou diskriminaci kvůli nerovným platům v porovnání s mužskými protějšky, se zastal i prezidentský kandidát Joe Biden. V prvním kole uspěl svaz, další soudní projednávání bylo odloženo na druhou půlku září.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P30e94t64r 34B46e46r50g

21. 7. 2020 15:05

Stejné platy, proč NE? Musíte přitáhnout diváky a sponzory. Na pěkný fotbal, ne na "kozy".

0 0
možnosti

No pokud tím zvýší i sledovanost,tak pak ano..

0 0
možnosti

J47i46r90i 91P38i27l32n62y

21. 7. 2020 12:50

A já chci narovnat největší diskriminaci na světě. Proč můžou ženy rodit a muži ne? Já chci mít stejné právo jako ženy.

0 0
možnosti

Platy žen a mužů ve sportu obecně by měly odrážet zájem diváků a sponzorů. Nejblíže se tomu přiblížily tenistky, které mají stejné odměny jako muži, ale na některé zápasy tenistek chodí daleko méně diváků a upřímně, jen ty nejlepší tenistky dokážou zaujmout diváky jako muži. Jinak většina zápasů tenistek stojí za starou belu.:-/!!

0 0
možnosti
Foto

Mno, pokud jsem správně pochopil, jde tady o ocenění členek národní reprezentace a tam je pro mně směrodatné, že mají vyšší sledovanost a podstatně lepší úspěchy, takže zaslouží nejen stejné, ale naopak vyšší ohodnocení, než muži.

Pokud jde o platy v národní lize, tam má rozhodovat sledovanost (opět v prospěch žen) a celková výše sponzorských darů. V hlavní řadě však možnosti jednotlivých klubů.

0 0
možnosti

Až bude ta jejich "čutaná" generovat takové příjmy jako mužské "nemocniční divadlo" pak ano, ať mají stejný příjem... To je to samé jako bych já chtěl stejný plat, jako bych měl v škodovce, bo mě diskriminuje moje firma, že tolik nevydělává... Totall bullshit ;-€;-€;-€;-€;-€

0 0
možnosti