Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Chelsea hrála tak hrozně, že Hazard chtěl k rivalovi

Sport

  11:55
LONDÝN - Teprve vítězství Chelsea v Lize mistrů přesvědčil talentovanou posilu londýnského giganta Edena Hazarda, aby v létě přestoupil na Stamford Bridge. Bývalá hvězda francouzského Lille totiž měla celou dobu namířeno do konkurenčního Tottenhamu, který se i přes slibné vyhlídky do nejprestižnější klubové soutěže v Evropě nakonec neprobojoval.

Fotbalista Chelsea Eden Hazard (uprostřed) v obklíčení hráčů Stoke City Geoffa Camerona (vlevo) a Ryana Shawcrosse foto: Reuters

Jednadvacetiletý fotbalista už dříve popsal, jak odmítnul nabídky obou Manchesterů. Až teď ale vyšlo najevo, že měl nejblíže podpisu smlouvy na White Hart Lane. "Hodně mě to táhlo, protože tam mají mladý tým, který si vedl velmi dobře v anglické lize," přiznal pro France Football belgický reprezentant.

Severolondýnský klub s talentovaným záložníkem počítal místo Luky Modriče, o jehož odchodu do Realu Madrid se už dlouho spekulovalo. "Jenže konec sezony se Tottenhamu tolik nepovedl a o místo v Lize mistrů přišel právě kvůli triumfu Chelsea. Ta se na poslední chvíli stala daleko lákavější destinací. Pak už nebylo o čem přemýšlet," vyprávěl Hazard, za nějž Chelsea zaplatila v přepočtu více než miliardu korun.

Těšil se na kombinační fotbal s Oscarem, Marinem, Matou a Ramiresem

Výkony tvořivého středopolaře na začátku sezony jsou zatím pro tým klíčové. Ještě než se stal spoluhráčem českého brankáře Petra Čecha, potřeboval ale ujistit, že se změní herní styl klubu vedeného trenérem Robertem Di Matteem. "Chelsea si v minulé sezoně moc nových fanoušků nenašla," narážel někdejší nejlepší hráč francouzské ligy na defenzivní a nepopulární taktiku, která vynesla Blues až vítězství k Lize mistrů.

"Ale vedení mi slíbilo, že bude sázet na mladé kluky jako je Juan Mata nebo Ramires a nakoupí posily, které hrají rádi s balonem - Marka Marina a Oscara. Příslib toho, že si zahraju kombinační fotbal, nakonec vyvážil fakt, že se Chelsea tolik nepovedla sezona v Premier League," řekl Hazard.

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...