Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Chelsea otočila ligový zápas s Aston Villou, Liverpool musí oslavy po remíze odsunout

Liverpool slavit titul ještě nebude foto: Reuters

Fotbalisté Liverpoolu se přiblížili k zisku anglického ligového titulu bezbrankovou remízou v utkání 30. kola na hřišti městského rivala Evertonu. Chelsea otočila zápas na hřišti Aston Villy a díky slepeným brankám v druhém poločase zvítězila 2:1. Rovněž Newcastle zvládl premiéru po restartu soutěže a na domácím hřišti porazil Sheffield United 3:0.
  19:58

Nejdřív koronavirus, pak vězení. Hvězda Chelsea očištěna, Hudson-Odoi prý sexuální násilník není

Liverpoolu v utkání chyběly dvě opory. Celý zápas na lavičce zůstal s 16 trefami nejlepší střelec týmu Muhammad Salah, kvůli zranění se pak ani do zápasové nominace nedostal levý bek „Reds“ Andrew Robertson. I bezbranková remíza však Liverpoolu přiblížila první ligový triumf po 30 letech, k jistotě mu v osmi zbývajících kolech schází pět bodů.

Sestupem ohrožená Aston Villa se ujala vedení proti favoritovi těsně před poločasem. Z malého vápna vsítil první gól v Premier League obránce Kortney Hause. 

Jack Robinson ze Sheffieldu se snaží zastavit Andy Carrolla
Enda Stevens ze Sheffieldu

Chelsea otočila utkání po přestávce: v rychlém sledu se po centru trefil Christian Pulisic a následně z otočky uvnitř pokutového území Olivier Giroud. Ten tak skóroval v každém z posledních šesti ligových utkání, do kterých proti týmu z Birminghamu nastoupil.

Zápas Newcastlu se Sheffieldem ovlivnilo vyloučení obránce hostů Johna Egana, který dostal v 50. minutě druhou žlutou kartu. Newcastle přesilovku během pěti minut proměnil ve vedoucí gól poté, co chybu obránce v pokutovém území využil Allan Saint-Maximin.

Domácí v dalších minutách zvýšili tlak, z nějž pramenily branky Matta Ritchieho a Joelintona. Sheffield nevyužil možnost posunout se na pátou pozici, znamenající účast v Evropské lize. 

Autor: