Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Nechtěný náhradník Pato se trefil. Čech sledoval z lavičky výhru Arsenalu

Petr Čech

  22:20
LONDÝN - Arsenal zvítězil v 32. kole anglické fotbalové ligy na domácím hřišti nad Watfordem 4:0. Petr Čech se po zranění lýtka vrátil alespoň na lavičku náhradníků. Tottenham po remíze 1:1 v Liverpoolu ztrácí čtyři body na první Leicester, který má zítřejší zápas proti Southamptonu k dobru. O čtyři branky vyhrály také Manchester City i Chelsea.

Pato se raduje z branky v síti Aston Villy. foto: Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger před zápasem potvrdil, že český brankář ještě není stoprocentně v pořádku, aby nastoupil v základní sestavě. V té tak zůstal David Ospina. Proti Watfordu ale kolumbijský gólman příliš práce neměl.

V páté minutě skóre otevřel Alexis Sánchez, který po centru Iwobiho nadvakrát překonal Gomese. Před druhou branku si hráči Arsenalu role prohodili, tentokrát se po Sánchezově přihrávce prosadil Iwobi. Nigerijský útočník se trefil i ve svém druhém zápase v Premier League v základní sestavě.

Aston Villa vs. Chelsea (Pato se trefuje z penalty).
Aston Villa vs. Chelsea (Pato slaví).

Ještě před poločasem dal gól také Hector Bellerín a v poslední minutě upravil skóre na konečných 4:0 Theo Walcott. Arsenal se na třetím místě přiblížil druhému Tottenhamu na rozdíl čtyř bodů.

Tottenham pouze remizoval v Liverpoolu 1:1. I přestože oba týmy hrály na Anfieldu velmi ofenzivní fotbal, gól i zásluhou skvělých výkonů obou brankářů padl pouze jeden na každé straně. Skóre otevřel domácí Philippe Coutinho, o chvíli později se 22. ligovou brankou Harry Kaneovi. Žádný hráč Tottenhamu nikdy v Premier League nedal více gólů.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo

Aston Villa - Chelsea 0:4 (46. a 59. Pedro, 26. Loftus-Cheek, 45.+3 Pato z pen.), Arsenal - Watford 4:0 (4. Sánchez, 38. Iwobi, 48. Bellerín, 90. Walcott), Bournemouth - Manchester City 0:4 (7. Fernando, 12. De Bruyne, 19. Agüero, 90.+3 Kolarov), Norwich - Newcastle 3:2 (45.+2 Klose, 74. Mbokani, 90.+3 Olsson - 71. a 86. z pen. Mitrovič), Stoke - Swansea 2:2 (13. Afellay, 53. Krkič - 68. Sigurdsson, 79. Paloschi), Sunderland - West Bromwich 0:0, West Ham United - Crystal Palace 2:2 (18. Lanzini, 41. Payet - 15. Delaney, 75. Gayle), 18:30 Liverpool - Tottenham.

V závěru měly šance na vítězství oba týmy, jenže Coutinho střílel těsně vedle a pokus Eriksena skvělým zákrokem vytáhl domácí Mignolet.

Čtvrtý Manchester City si z Bournemouthu veze také vítězství 4:0. I svěřenci Manuela Pellegriniho o výhře rozhodli na začátku zápasu. Během prvních dvaceti minut se trefili Fernando, De Bruyne a Agüero. Čtvrtý gól přidal v nastaveném čase Kolarov.

City na čtvrtém místě odskočili na rozdíl tří bodů pátému West Hamu, který nedokázal doma porazit Crystal Palace a remizoval 2:2. Hosté letos stále čekají na první ligovou výhru. Rok začali na pátém místě, nyní jim patří až 16. příčka.

Výhru 4:0 si v 32. kole připsala i Chelsea na hřišti poslední Aston Villy. Obhájci titulu od prosincového jmenování Guuse Hiddinka v lize neprohráli, jejich série trvá už 15 zápasů a je nejdelší mezi všemi týmy v této sezoně Premier League.

Chelsea od počátku potvrzovala roli favorita. Skóre svým prvním ligovým gólem otevřel Ruben Loftus-Cheek a před přestávkou se při debutu za londýnský tým prosadil Alexandre Pato, který po Cissokhově faulu proměnil pokutový kop. Po změně stran dal ještě dva góly Pedro.

Důležité tři body v přímém souboji o záchranu získal Norwich, který porazil Newcastle 3:2. Domácí sice dvakrát vedli, svěřenci Rafaela Beníteze ale zásluhou Mitroviče pokaždé vyrovnali. Zareagovat nestačili až na branku Martina Olssona ze třetí minuty nastavení a na nesestupové 17. místo ztrácejí už šest bodů.

Norwich navíc odskočil i osmnáctému Sunderlandu, který doma i přes řadu šancí nedokázal skórovat proti West Bromwichi a na záchranu nyní ztrácí čtyři body.

Autoři: ,

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.