Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Chelsea se dotáhla na Manchester

Sport

  20:04
LONDÝN - Německý fotbalista Michael Ballack výrazně promluvil do boje o anglický titul, když dvěma góly zajistil londýnské Chelsea výhru 2:1 nad Manchesterem United. Dvě kola před koncem Premier League se Chelsea bodově dotáhla na první Manchester, který vede jen díky výrazně lepšímu skóre.

Michael Ballack položil United na lopatky. foto: AFP

Oba týmy v týdnu nastoupily k semifinálovým zápasům Ligy mistrů a trenér Manchesteru Alex Ferguson překvapivě nechal jen na lavičce náhradníků svou největší hvězdu Cristiana Ronalda, který do hry zasáhl až v průběhu druhého poločasu. Chelsea, která měla o den více času na odpočinek, byla aktivnější a od začátku se tlačila do útoku. Po dvaceti minutách dokonce trefil Joe Cole spojnici břevna a tyče. Naopak Petr Čech neměl v brance Chelsea příliš práce.

Za aktivní hru sklidili domácí ovoce těsně před pauzou. V nastaveném čase první půle Drogba odcentroval a nabíhající Ballack přesnou hlavičkou k tyči poslal Chelsea do vedení. I po pauze byli aktivnější domácí, ovšem pak se dopustili fatální chyby. Dezorientovaný Carvalho poslal zpětnou přihrávku, kterou vystihl Rooney, běžel sám na Čecha a střelou o tyč nedal české
reprezentační jedničce žádnou šanci.

Chelsea se musela opět vrhnout do útoku, ovšem pod tlakem se jí tolik nedařilo. Útočné hvězdy Ballack a Drogba se dokonce hádali o zahrávání standardních situací. Přesto se domácí dočkali vytoužené branky. Čtyři minuty před koncem zastavil centr v pokutovém území rukou Carrick a nařízenou penaltu Ballack s jistotou proměnil. V závěru mohl Manchester ještě vyrovnat, ale Ashley Cole a Ševčenko zachránili na brankové čáře.


O titulu se tak bude rozhodovat až v posledních dvou kolech sezony, ve kterých Manchester hraje s West Hamem a Wiganem, zatímco Chelsea se utká s Newcastlem a Boltonem. 

Někteří fotbalisté Manchesteru United, mimo jiné ikony klubu Gary Neville a Paul Scholes, neunesli porážku 1:2 na hřišti Chelsea. Při vyklusávání po zápase se ostře pohádali s několika trávníkáři. Podle agentury Reuters zabránil rvačce jen urychlený zásah bezpečnostní služby. 

Výsledky - 36. kolo:
Chelsea - Manchester United 2:1
(45.+1 a 86. z pen. Ballack - 57. Rooney), Birmingham - Liverpool 2:2 (34. Forssell, 55. Larsson - 63. Crouch, 76. Benajun), Manchester City - Fulham 2:3 (10. Ireland, 21. Mwaruwari - 70. a 90. Kamara, 79. Murphy), Sunderland - Middlesbrough 3:2 (6. Higginbotham, 45.+1 Chopra, 90. vlastní Pogatetz - 4. Tuncay, 73. Alves), Tottenham - Bolton 1:1 (52. Malbranque - 46. Jannakopulos), West Ham United - Newcastle 2:2 (10. Noble, 23. Ashton - 42. Martins, 45.+1 Geremi), Wigan - Reading 0:0.


Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.