Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Chelsea se zbavila Granta

Sport

  11:20
LONDÝN - Izraelec Avram Grant už není trenérem fotbalové Chelsea. Vedení londýnského klubu, za který chytá český brankář Petr Čech, s ním tři dny po prohraném finále Ligy mistrů ukončilo smlouvu.

Grant v Chelsea skončil. foto: ČTK

Stalo se tak to, co se víceméně očekávalo. Grant převzal tým po úspěšném kouči Mourinhovi a sezonu zakončel bez zisku jediné trofeje. Navíc na jeho straně nebyli ani fanoušci, kteří volali po návratu Portugalce.

The special one, jak se v Anglii Mourinhovi přezdívá, se hned do svého nástupce pustil. "Podlé mého názoru koučoval příšerně," nechal se slyšet. "Sice skoro vyhrál ligu, skoro vyhrál ligový pohár a skoro vyhrál Ligu mistrů, ale skoro neznamená nic," říká José.

"V mém pojetí to znamená špatnou sezonu. Možná ale, že v pojetí losera, je to dobrá sezona. To musím respektovat," vtipkoval na závěr.

Nyní se bude čekat, kdo Granta nahradí. Nejčastěji se spekuluje o bývalém trenérovi Barcelony Franku Rijkaardovi a kouči italského šampiona Interu Milán Robertu Mancinim a také Dánovi Brianu Laudrupovi.

Autor: