130 let
Chelsea - Manchester City.

Chelsea - Manchester City. | foto: ČTK

Chelsea si spravila chuť. V lize porazila WBA 3:1

Sport
  •   18:40
LONDÝN - Fotbalisté Chelsea si v anglické lize pojistili třetí příčku. Ve 33. kole vyhráli na půdě nováčka West Bromwiche 3:1 a částečně si spravili chuť po úterním vyřazení z Ligy mistrů od Manchesteru United. Na lídra Premier League ztrácejí "Blues" po 32 odehraných utkáních osm bodů.

West Bromwich měl proti favoritovi povedený vstup do utkání. V 17. minutě otevřel skóre nejlepší domácí střelec Peter Odemwingie, který zakončil akci spoluhráčů přehozením vyběhnuvšího brankáře Petra Čecha.

V následujících devíti minutách však Chelsea zápas otočila. Po dorážkách se prosadili ofenzivní hráči z Pobřeží slonoviny Didier Drogba a Salomon Kalou. Náskok pak pojistil v poslední minutě prvního poločasu umístěnou ranou záložník Frank Lampard.

Výsledky anglické ligy

Birmingham - Sunderland 2:0 (41. Larsson, 66. Gardner), Blackpool - Wigan 1:3 (83. Campbell - 3. Rodallega, 45+1. N'Zogbia, 67. vlastní Cathcart), Everton - Blackburn 2:0 (54. Osman, 75. Baines z pen.), West Bromwich - Chelsea 1:3 (17. Odemwingie - 22. Drogba, 26. Kalou, 45. Lampard), West Ham United - Aston Villa 1:2 (2. Keane - 36. Bent, 90.+1 Agbonlahor), zápas Manchester City - Tottenham byl odložen.

Londýnské mužstvo dokázalo Albion porazit ve čtrnáctém ligovém utkání za sebou a navázalo na drtivé domácí vítězství 6:0 z úvodního srpnového kola. "Baggies" vyšli bodově naprázdno až v šestém zápase pod vedením trenéra Roye Hodgsona.

Důležité vítězství v boji o záchranu získala Aston Villa, který otočila zápas s West Hamem a na hřišti londýnského mužstva zvítězila 2:1. Hosté se díky trefám Darrena Benta a střídajícího Gabriela Agbonlahora posunuli v neúplné tabulce ze čtrnáctého na deváté místo. "Kladiváři" sice vedli brankou Robbieho Keana ze třetí minuty, po třetím ligové prohře v řadě se ale propadli na předposlední příčku. Ani na lavičce West Hamu nebyli záložník Radoslav Kováč a náhradní brankář Marek Štěch.

Autor: ČTK