130 let
Martin Hašek a Jozef Chovanec.

Martin Hašek a Jozef Chovanec. | foto: ČTK

Rozhovor

Chovanec promluví s vedením Sparty: Když se nedaří, máte hlavu na špalku

Sport
  •   0:19
ŽILINA (OD ZPRAVODAJE LN) - Po vyřazení z Ligy mistrů přijdou ve Spartě brzy změny. Jestli jejich součástí bude i odchod trenéra, to sám Jozef Chovanec po porážce v Žilině neprozradil. "Hodnotit sám sebe nebudu," řekl a odmítl, že by uvažoval o rezignaci.

Věřil jste, že je obrat v odvetě možný, i když Žilina skórovala jako první?
Měli jsme dostatek šancí, abychom to zvládli. Měli bychom být důraznější, jindy zase klidnější, ale splnili jsme, co jsme řekli na začátku - že se pokusíme napravit dojem z prvního zápasu. Dnes to bylo cítit z každého hráče.

DÁLE ČTĚTE

Jak ovlivní budoucnost Sparty skutečnost, že je opět bez Ligy mistrů?
Už dopředu jsem říkal, že si musíme říct, jak dál. V nejbližších dnech se o tom budeme bavit s vedením klubu. V reprezentační pauze bude dost času, zatím máte čas na spekulace.

Vy tušíte, jak dál pokračovat?
Po sportovní stránce ano. Na zbytek se musíte následně zeptat vedení.

Uvažujete o rezignaci?
Bavíme se o tom, že jsme nepostoupili. Jsou tam objektivní příčiny, ale nejsme zahledění jen sami do sebe, jak se o nás tvrdí. Trenérská práce není vždy jen růžová a když se nedaří, máte hlavu na špalku. Nechtějte po mě, abych teď sám sebe hodnotil, to by nebylo správné. Já hodnotím svoje podřízené a mám zase nadřízené, kteří hodnotí mě.

Žilina - Sparta.

Jak vnímáte celkově oba souboje se Žilinou?
Lepší výkon podala Žilina v prvním zápase, tam jsme jí to ale umožnili. Ukázalo se, že na této úrovni musíme být kompletní a konsolidovaní, jinak je to složité a s týmem taková situace zacloumá. To neznamená, že by také ostatní neměli vynaložit větší úsilí. Někteří hráči dělají, že se vlastně nic neděje a to se musí změnit.

Může dojít po vyřazení k prodeji některých opor? Hrozí nyní odchod Juraje Kucky, o kterého je v zahraničí velký zájem?
Nepodával teď úplně optimální výkony, protože nebyl doléčený, ale potřebovali jsme ho. Je to zajímavý hráč, ale nic konkrétního nám neleží na stole.

Jaké dáváte Žilině šance v Lize mistrů?
Záleží na skupině, jakou dostane, jestli budou začínat doma nebo venku. Je to náročná soutěž, sám jsem to kdysi se Spartou poznal.

Autor: Petr Adam