Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Chválu následovala odměna. Rosický zůstane v Arsenalu, ujistil Wenger

Sport

  11:04
LONDÝN/PRAHA - Fotbalista Tomáš Rosický spojí svou další budoucnost opět s Arsenalem, kde působí od léta 2006. Třiatřicetiletý záložník, jemuž v létě končí současný kontrakt, podepíše novou smlouvu. Není to překvapivá zpráva.

V Arsenalu působil Rosický od roku 2006 do roku 2016. foto: Reuters

"Tomáš tady zůstane. Je to skvělý fotbalista, prostě přesně hráč pro Arsenal," prohlásil trenér Arsene Wenger na páteční tiskové konferenci. Informaci přinesl oficiální twitterový účet klubu.

Wenger na tiskovce před pondělním ligovým duelem na Aston Ville reagoval na otázku jednoho z žurnalistů, jak to vypadá s budoucností českého záložníka.

Nová smlouva pro kapitána českého národního mužstva je logickou reakcí na jeho výkon v současném soutěžním ročníku.

Rosický nastoupil od dvaceti zápasů ve všech soutěžích a v žádném z nich nezklamal. Naopak, ve většině z nich patřil k nejlepším hráčům mužstva, který po dvaceti kolech vede Premier League. V ní od loňského léta odehrál dvanáct utkání.

V britských médiích si o sobě může číst jen slova chvála. Nadšení z jeho výkonů jsou i fanoušci. Když v sobotním pohárovém utkání proti Tottenhamu po sóle přes půl hřiště zvýšil na 2:0, lidé na tribunách šíleli.

"Vyhráli jsme zápas, který byl důležitý pro nás i pro fanoušky. A že jsem dal gól? Byl první v sezoně a zrovna proti našemu rivalovi. To je skvělé," říkal Rosický.

Do Arsenalu přestoupil před mistrovstvím světa 2006 v Dortmundu, jeho éru v klubu často provázela zranění. Potíže z podkolenní šlachou ho od února 2008 vyřadily dokonce na rok a půl. Celkově za tým odehrál 202 utkání.

Trenér Wenger mu vždycky věřil, proto mu zdravotním problémům navzdory vždy nabídl novou smlouvu. Naposled Rosický podepisoval kontrakt v březnu 2012, jeho platnost by vypršela letos v červnu. V té době však už český záložník bude mít nový.

Rosický v Arsenalu začne devátou sezonu, ale zatím s londýnským klubem nezískal žádnou trofej. Naposled se radoval v roce 2005, kdy vyhrál Anglický pohár, o rok dřív byl mistrem.

Vyjde to konečně letos?

"Jsme zkušenější než v minulosti. I právě proto si myslím, že letos máme na to, abychom to dokázali," zdůraznil Rosický. "Všichni hráči bojují jeden za druhého, což ne vždy bývalo."

Autor: