Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Čišo, držím ti palce. Bakoš věnoval hattrick v derby kamarádovi Čišovskému

Sport

  21:30
LIBEREC - Završil hattrick, zajistil libereckým fotbalistům výhru 3:2 nad rivalem z Jablonce, ale po krátké oslavě si sedl doprostřed hřiště a naznačil, že už nemůže. Hrdina podještědského derby Marek Bakoš chvíli před koncem zápasu opouštěl hřiště na nosítkách. Poté však přišel mezi novináře a vzkázal někdejšímu spoluhráči z Plzně Mariánu Čišovskému, že mu drží palce v boji s těžkou nemocí.

Marek Bakoš se raduje z gólu, kterým dovršil hattrick. foto: ČTK

Fotbalisté Baníku třemi góly deklasovali Zlín. Bakoš rozhodl hattrickem derby

Marku, kdy jste naposledy dal hattrick?
Právě že ještě nikdy. Tohle je můj první soutěžní. Když jsem hrával v Plzni a dal jsem dva góly, přiběhl ke mně jeden z mých nejlepších kamarádů Marián Čišovský a říkal: „A teď dáš i třetí.“ Ale mně se to nikdy nepodařilo. Dneska to bylo poprvé a chci mu ho věnovat. On ví, že na něj myslím a v boji s jeho nemocí mu držím palce.

Byl to pro vás parádní večer, že?
Těší mě hlavně vítězství. Po nepovedeném jarním začátku na Dukle jsme teď dokázali porazit těžkého soupeře na náročném terénu a v hrozném počasí. Fanoušci si to mohli užít. V prvním poločase hrál dobře Liberec, ve druhém zase Jablonec.

Jindřich Trpišovský.
Momentka ze zápasu Sparta - Liberec.

Jak byste popsal svůj třetí gól, po němž jste se zranil?
Míč šel dozadu a trefil jsem ho tak blbě, že jsem sice dal gól, ale rozbolel mě při tom kotník. Nebyl jsem schopen pokračovat tak, abych naplno pracoval pro mužstvo.

Na co jste myslel, když vás odnášeli z hrací plochy?
Že je pár minut do konce a ještě není nic vyhrané. Vždyť jsme předtím dokázali promrhat dvougólový náskok. Ale dopadlo to dobře.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!