130 let
Yaya Toure a Sergio Agüero se radují z prvního gólu

Yaya Toure a Sergio Agüero se radují z prvního gólu | foto: Reuters

Citizens nakročili do čtvrtfinále Ligy mistrů výhrou 3:1 v Kyjevě

Sport
  •   23:00
KYJEV/EINDHOVEN - Fotbalisté Manchesteru City zahájili osmifinále Ligy mistrů výhrou 3:1 na hřišti Dynama Kyjev a přiblížili se premiérovému postupu mezi nejlepší osmičku soutěže. Ve druhém zápase Atlético Madrid v Eindhovenu remizovalo 0:0 s domácím PSV, přestože hrálo přes dvacet minut v početní výhodě.

Čech: Góly od Messiho mi nevadí. Mrzí mě zahozené šance, co jsme měli

City do utkání nevstupovali v ideálním rozpoložení, protože prohráli poslední tři soutěžní zápasy a naposledy v nedělním osmifinále Anglického poháru utrpěli s Chelsea debakl 1:5.

Svěřenci Manuela Pellegriniho však v Kyjevě dokázali přečkat úvodní šance domácích a po čtvrthodině hry se ujali vedení. Touré z rohu sklepl hlavou míč na kanonýra Agüera a ten se tvrdou ranou nemýlil.

Dynamo Kyjev - Manchester City 1:3 (0:2)

Branky: 59. Bujalskij - 15. Agüero, 40. Silva, 90. Touré. Rozhodčí: Lahoz - Cerbrián, Del Palomar (všichni Šp.). Diváci: 53.691.

PSV Eindhoven - Atlético Madrid 0:0

Rozhodčí: Orsato - Manganelli, Di Fiore (všichni It.). ČK: 68. Pereiro (PSV). Diváci: 34.948.

Pět minut před pauzou Manchester přidal druhý gól, když akci Agüera a Sterlinga zakončil na zadní tyči nepokrytý Silva. Pak ještě Agüero zahodil další velkou šanci a ze samostatného úniku netrefil branku.

Dynamo, za které hrál od začátku i bývalý liberecký záložník Rybalka, vstoupilo do druhé půle aktivně a v 59. minutě snížilo po tečované střele Bujalskije. Ten mohl v závěru i vyrovnat, ale brankář Hart ho tentokrát výborně vychytal. Poslední slovo měl v Kyjevě hostující Touré, jenž uzavřel skóre povedenou technickou ranou.

Atlético v Nizozemsku poprvé zahrozilo už ve čtvrté minutě po lobu Vietta, ale míč vykopl z brankové čáry stoper Bruma. Griezmannův únik poté zneškodnil domácí brankář Zoet. Šanci měli i hráči PSV a při pokusu Pröppera dobře zakročil gólman Oblak.

Po hodině hry sice hostující Godín dostal míč do sítě, jenže gól nebyl uznán pro faul při hlavičkovém souboji. V 68. minutě nastala komplikace pro Eindhoven, protože Pereiro byl po druhé žluté kartě vyloučen. Domácí však oslabení zvládli a ve čtvrtém soutěžním utkání za sebou neinkasovali.

Autor: ČTK