130 let

Limberský se snaží překazit centr Navasovi. | foto: MAFRA - Ladislav Němec

Rozhovor

City jezdí ve ferrari, my na koloběžkách, srovnával Limberský

Sport
  •   10:20
PLZEŇ (od našeho zpravodaje) - Odvážným skluzem přeťal v poslední chvíli obrovskou šanci Agüera. Jindy prostrčil míč soupeři mezi nohama, tu nastavil tělo. David Limberský si troufal i na hvězdy za stovky milionů. "Přáli jsme si proti takovým týmům hrát, ale kvalitou jsou jinde," říkal plzeňský obránce po utkání fotbalové Ligy mistrů.

Bylo už téměř hodinu po zápase, v němž Plzeň podlehla doma Manchesteru City 0:3. Jeho hráči Touré, Kompany, Nasri či Džeko procházeli kolem, když Limberský líčil: "Chtěli jsme hrát ofenzivně a rozdat si to s nimi na férovku. Být zalezlí, stejně bychom asi prohráli. Chtěli jsme ukázat kvalitu dopředu a tak to bude i dál."

Levý krajní bek patřil rozhodně k lepším plzeňským hráčům, ale aby byl výčet kompletní: dostal i žlutou kartu za přihraný pád.

První zápasy doma a tři góly - je to hodně drsné na úvod?
Hned po losu bylo jasné, že nás čekají strašně těžké zápasy. Ale jsme rádi, že jsme do základní skupiny postoupili, za to jsme šťastní. Každý zápas odmakáme, nesmíme skončit bez bodu.

Mohlo to teď proti City dopadnout jinak?
Mohlo to být taky horší. Ale zase kdyby Kovařík proměnil velkou šanci, mohl vyrovnat. Místo toho jsme z protiútoku dostali druhý gól, přitom to v tu chvíli mohlo být nerozhodně. Ale i tak by Manchester nejspíš vyhrál.

Odpovídá tedy výsledek kvalitě soupeřů a průběhu zápasu?
Sedí to. Myslím si, že rozdíl o tři góly je takový, jaký by měl být.

Co podle vás rozhodlo?
Zaspali jsme úvod druhé půle, kdy jsme dostali tři rychlé góly.

Dalo se jim zabránit?
S druhým a třetím asi nešlo nic dělat, Touré i Agüero to trefili parádně, to byly krásné střely. Ale s prvním určitě jo, tam jsme měli být důslednější.

Jaký byl Manchester City soupeř?
V šatně jsme to přirovnali, že my jezdíme na koloběžkách, zatímco oni ve Ferrari. Je strašně těžké se s nimi měřit. Dali jsme do toho maximum, na víc jsme neměli. Manchester byl lepší.

V čem byl největší rozdíl ve srovnání s českou ligou?
Jsme zvyklí být hodně na míči, jenže tady se posouváme bez něj a čekáme na brejky. Je to vlastně pravý opak.

Nezlomí vás takový výsledek do dalších zápasů?
To ne, nemyslím si to. Do každého utkání v pohárech jsme šli vždy s čistou hlavou, bez předchozího výsledku. Před dvěma lety jsme neřešili porážku na Barceloně a pak jsme remizovali s AC Milán. Věřím, že nás aspoň jeden dobrý výsledek čeká.

Autor: