Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

City mocně posilují, získali střelce Agüero

Sport

  17:10
MANCHESTER - Argentinský fotbalový útočník Sergio Agüero je blízko přestupu z Atlétika Madrid do Manchesteru City. Třiadvacetiletý kanonýr dnes přiletěl na britské ostrovy a po lékařské prohlídce by měl s s anglickým klubem podepsat pětiletou smlouvu.

Sergio Aguero. foto: ČTK

"Právě jsem dorazil do Manchesteru, abychom dohodli detaily a já to mohl s City podepsat," uvedl Agüero na sociální síti Twitter. "Vše probíhá dobře. Časem řeknu více," doplnil odchovanec Independiente, kde v pouhých 15 letech vstoupil do světa profesionálního fotbalu.

Pokud se potvrdí informace ohledně přestupové částky, na níž se vedení Atlétika se Citizens dohodlo, stane se Agüero nejdražším nákupem v historii ambiciózního klubu, který vlastní bohatý šejk Mansúr. Dosavadní první příčka patří příchodu Brazilce Robinha z roku 2008, jenž stál vedení City 32,5 milionu liber. Agüero by měl být ještě o pět a půl milionu dražší.

Velký talent Agüero, jehož manželkou je nejmladší dcera fotbalové legendy Diega Maradony Giannina, se z Independiente do Evropy přesunul v roce 2006. Od té doby byl věrný barvám Atlétika, s nímž minulý rok vyhrál Evropskou ligu a celkem v jeho dresu nastřílel ve 175 zápasech 74 gólů. O jeho služby stálo několik velkoklubů včetně Realu Madrid, Juventusu, nebo Chelsea. Předchozí nabídky ale Španělé odmítli.

Agüero, který dal na uplynulém mistrovství Jižní Ameriky na domácí půdě zastínil třemi góly ve čtyřech utkáních i největší hvězdu současného světového fotbalu Lionela Messiho, by měl v Manchesteru podle všeho nahradit krajana Carlose Téveze.

Ten usiluje o odchod z klubu, přestože byl ve dvou sezonách po příchodu od konkurenčních United jeho hlavním tahounem. Zamýšlený přestup do brazilského klubu Corinthians ale zkolaboval. Obě strany byly domluveny na odstupném ve výši okolo 40 milionů liber, ovšem rozcházely se v představách o splátkovém kalendáři.

Zatímco vedení Corinthians podle neoficiálních zpráv navrhovalo čtyři splátky během čtyř let počínaje rokem 2012, Manchester City chtěl část peněz ihned. Podle informací BBC navíc brazilský klub nebyl schopen zajistit bankovní garance pro tak velký obchod.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...