Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

City mohou přijít o poháry. CAS rozhodne o jejich osudu, ve hře jsou stamiliony

Kouč City Pep Guardiola foto: Reuters

Lausanne - Sportovní arbitrážní soud (CAS) v pondělí zveřejní rozhodnutí, zda si fotbalový klub Manchester City zahraje v následujících dvou sezonách evropské poháry. CAS o tom informoval na svém webu, na němž také oznámí konečný verdikt.
  20:41

Červenobílá jízda přinesla ovoce. Slavia podle Tvrdíka skončila sezonu v zisku stovek milionů

Evropská fotbalová unie UEFA v únoru potrestala anglický klub za vážné porušení pravidel finanční fair play a licenčních předpisů. „Citizens“ navíc musejí zaplatit pokutu 30 milionů eur (800 milionů korun).

Manchester City nestačil v městském derby na United
Kouč Manchesteru City Pep Guardiola a Fernandinho

Klub, jehož majoritním vlastníkem je šejk Mansúr ze Spojených arabských emirátů, podle vyšetřovatelů v letech 2012 až 2016 nadhodnotil příjmy od sponzorů na svých účtech i v materiálech předložených UEFA. City také přitížila neochota jeho představitelů spolupracovat při vyšetřování.

Šestinásobní vítězové anglické ligy se proti rozhodnutí UEFA odvolali ke sportovní arbitráži, která žádost klubu projednala prostřednictvím videokonference 8. až 10. června. Slyšení se konalo v utajeném režimu. Neznámá byla i totožnost tří členů tribunálu.

Pokud bude dvouletý trest potvrzen, Manchesteru City hrozí, že přijde o stamiliony a může ztratit některé hvězdy, které se nebudou chtít smířit s neúčastí v pohárech. Opačný výsledek odvolacího řízení by mohl podkopat snahu UEFA o ekonomickou stabilitu klubů.

Sportovní arbitráž se zabývala porušením finanční fair play už předloni, kdy zrušila roční trest pro AC Milán, takže italský velkoklub mohl nastoupit do Evropské ligy. Loni dostal slavný celek stejný trest a tentokrát se proti němu neodvolal. Manchester City je prvním klubem, kterému UEFA uložila za tento prohřešek dvouletý zákaz startů v pohárech.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...