Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Co naplat. Nějaký ten bod budeme muset uhrát

Sport

  2:13
PRAHA - Je těžké chytit černou kočku v temné komoře – zvlášť když tam není,“ říká Konfucius. Má samozřejmě pravdu, ale existují i obtížnější úkoly. Třeba takový Karel Jarolím musí před každým zápasem napsat na soupisku alespoň jednoho útočníka a má přitom k dispozici jen současný kádr Slavie!

Mendy (vlevo) z Boleslavi bojuje o míč se slávistou Hubáčkem. foto: ČTK

Uplynulé ligové kolo také opět ukázalo, že pravidlo ,co si člověk sám neudělá, to nemá‘, platí i v boji o titul. Je samozřejmě směšné, když o mistrovském poháru nyní zase mudrují třeba sparťané. Ti mají stále blíž k hezkému čtvrtému fleku než k vedoucí pozici, na které bezpečně sídlí červenobílí. 

Zejména když své náhle znovunabyté sebevědomí, ve slušné společnosti by se řeklo drzost, opírají o skutečnost, že gólem na poslední chvíli porazili Baník. To opravdu dokázal na jaře skoro každý. Nikdo soudný také jistě nevěří, že rudoši vyhrají třeba v Boleslavi. Ale co naplat, nějaký ten bod budeme muset přece jenom ještě uhrát vlastními silami. 

A kdy by to mělo být snazší, než příští neděli doma s Budějovicemi. Chápu, že slávisté s velkorysostí sobě vlastní chtějí udělat ligu co nejzajímavější. protože fotbal se hraje pro diváky, ale myslím, že už toho bylo dost.

Autor (40) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...