Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Coufal přispěl asistencí k výhře West Hamu. Leicester si poradil s Chelsea a kraluje Anglii

James Maddison slaví svůj gól do sítě Chelsea. foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté West Hamu porazili v 18. kole anglické ligy i díky asistenci obránce Vladimíra Coufala předposlední West Bromwich 2:1. Za vítězný tým odehrál celé utkání také defenzivní záložník Tomáš Souček. Do čela neúplné tabulky Premier League se po výhře 2:0 nad Chelsea dostal Leicester.
  21:08aktualizováno  23:21

West Ham otevřel skóre v nastavení prvního poločasu. Přetažený centr Saida Benrahmy vrátil Coufal z první před branku na Bowena, který hrudí usměrnil míč do sítě. Coufal si připsal třetí asistenci v Premier League od podzimního příchodu z pražské Slavie.

Nováček soutěže srovnal šest minut po změně stran zásluhou Matheuse Pereiry. Vedení londýnskému celku vrátil o čtvrt hodiny později Michail Antonio.

Vladimír Coufal slaví po boku Jereda Bowena branku do sítě WBA.
Nerozlučné duo Souček, Coufal si podmaňuje Anglii.

„Kladiváři“ vyhráli třetí ligový zápas za sebou a bodově se dotáhli na šestý Everton, který má k dobru dva duely. „Sezonu jsme začali dobře a máme 32 bodů, v celé minulé jsme jich získali 39. Nejbláznivější na tom je, že nehrajeme nejlépe, ale i tak se nám daří vítězit. Vypadá to dobře a pozitivně a můžeme být ještě lepší,“ citoval klubový web Antonia.

Vladimír Coufal slaví po boku Jereda Bowena branku do sítě WBA.

Leicester rozhodl o třetí ligové výhře za sebou už v první půli. Nejprve se v šesté minutě prosadil Wilfred Ndidi, čtyři minuty před pauzou pak James Maddison.

„Lišky“, které v únoru v úvodním vyřazovacím kole jarní části Evropské ligy vyzvou pražskou Slavii, vedou tabulku před manchesterskými celky United a City. Chelsea je osmá.

Anglická fotbalová liga - 18. kolo:

West Ham United - West Bromwich 2:1 (45.+1 Bowen, 66. Antonio - 51. Pereira), Leicester - Chelsea 2:0 (6. Ndidi, 41. Maddison).

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...