Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Trpělivost s trucujícím Ronaldem dochází. Když si najdeš klub, můžeš jít, měli mu říct United

Cristiano Ronaldo může jít, pokud si najde nový klub. Manchester United už údajně se svou největší hvězdou ztratil trpělivost. foto: Profimedia.cz

Klubový postoj dlouho zůstával stejný. Dotazy i spekulace médií fotbalový Manchester United odrážel poměrně jednoznačnou odpovědí: Cristiano Ronaldo není na prodej, na Old Trafford má stále platnou smlouvu, počítáme s ním. Jenže v posledních dnech a hodinách se situace kolem proslulé sedmičky přece jen posouvá.
  17:06

Z anglických médií stále častěji probublávají zprávy o tom, že slavnému klubu s trucující hvězdou dochází trpělivost. Deník The Telegraph píše natvrdo: Manchester United pustí Ronalda, pokud si najde nový tým.

Hovoří se dokonce o možnosti rozvázání stávají smlouvy, která vyprší v létě 2023. A podobné závěry lze vyčíst i ze zákulisních informací serveru The Athletic, podle nichž poprvé otočil také nový trenér Erik Ten Hag.

Ronalda se přitom nejprve dlouho zastával.

V době, kdy jeho tým během letní přípravy bez největší hvězdy kočoval po Asii a Austrálii, nizozemský kouč opakoval: „S Ronaldem počítám a těším se na naši spolupráci.“

Teď by ho však i on v mužstvu nejspíš oželel.

Lavička fotbalového Manchesteru United během porážky s Brentfordem. Vpravo dole...
Cristiano Ronaldo, hvězda Manchesteru United, během nepovedeného utkání na...

Sága kolem jednoho z nejlepších fotbalistů historie se táhne už takřka dva měsíce.

Rok po senzačním návratu do Anglie požádal Ronaldo vedení Manchesteru United o uvolnění, protože si nedovedl představit sezonu bez účasti v Champions League.

Žádná přetahovaná o jeho služby se však nestrhla...

I proto se Ronaldo pár dnů před startem anglické ligy v nablýskané limuzíně vrátil do tréninkového centra United v Carringtonu a společně s agentem Jorgem Mendesem řešili, co dál.

„Ukázalo se, že jeho znovuzařazení do týmu je mnohem komplikovanější, než si kdokoli dovedl představit,“ odkazuje se na vlastní zdroje novinář Adam Crafton z The Athletic. Solitér Ronaldo prý s ostatními kolegy příliš nekomunikuje, v klubové jídelně obědvá sám a během tréninků dává okatě najevo nespokojenost i odpor vůči taktickým záměrům nového kouče.

Lomí rukama. Dohaduje se. Vzteká se.

Jako po sobotním fiasku v Brentfordu (0:4), kde navzdory apelům asistenta Steva McClarena odmítl poděkovat za podporu fanouškům United a bez ohlédnutí nasupeně odkráčel do kabin.

Druhý den navíc musel s ostatními parťáky absolvovat mimořádný běžecký trénink, který kouč Ten Hag připravil za trest, což muselo být nejen pro Ronalda vyloženě ponižující. Nebo ne?

„Celou pravdu se dozvíte, až za pár dnů poskytnu rozhovor,“ napsal Ronaldo v úterý Instagramu. „Média o mně lžou. Z poslední stovky zpráv, které jsem o sobě četl, bylo jen pět pravdivých. Jen si představte, jaké to je.“

Přes všechny trofeje a individuální úspěchy, na které v průběhu skvělé kariéry dosáhl, Ronaldo zůstává až nechutně ambiciózní. Neopouští ho zarytá touha po vítězstvích, zatímco cítí, že současný tým United v příštích letech nejvyšší mety atakovat nebude.

Závan pozitivní atmosféry z letních přípravných výkonů i výsledků je totiž po dvou soutěžních porážkách pryč. Tým je v depresi, krčí se na posledním místě tabulky a vedení po Evropě narychlo shání posily.

To Ronaldo zase intenzivně hledá novou výzvu.

Vedle Chelsea nebo Bayernu ho veřejně odmítli Barcelona či Paris St. Germain, oba velcí hráči z Milána i bývalí zaměstnavatelé Juventus s Realem Madrid. Kdo zbývá?

Možná Atlético. Stejně tak i kluby ze zámoří či Saúdské Arábie, což by ovšem nebyl Ronaldův styl. Na přestup má ještě dva týdny.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!