Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Csaplár se stal trenérem Žižkova

Sport

  13:15
PRAHA - Pětačtyřicetiletý Josef Csaplár byl dnes dopoledne jmenován novým trenérem fotbalistů Viktorie Žižkov. Ve funkci tak nahradil Stanislava Grigu, který byl odvolán ve čtvrtek po pohárovém vyřazení od Vyšehradu. Smlouvu podepsal na dva roky.

Josef Csaplár foto: ČTK

Csaplár se mužstva ujal již dnes, jinak se stávající realizační tým už měnit nebude. "K dalším výměnám nedošlo, nový trenér bude spolupracovat s lidmi, kteří na Žižkově dosud působili," uvedl sportovní ředitel klubu Pavel Kuka, který už minulý týden naznačil, že někdejší kouč Příbrami, Liberce a Slavie je mezi adepty na uvolněný post.

O víkendu podle všeho došlo k definitivní dohodě a Csaplár tak opustí roli skauta anglických klubů. Tu zastával po návratu z polského Plocku, kde působil od roku 2005 do loňského dubna.
Csaplár bude trénovat již čtvrtý český prvoligový klub. Před deseti lety začínal v Příbrami, poté působil ve dvojici s Ladislavem Škorpilem v Liberci a nakonec v letech 2004 až 2005 vedl Slavii Praha. Na svém kontě v roli hlavního kouče má 122 utkání, z nichž 57 jeho svěřenci vyhráli, v 32 případech odešel jako poražený.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!