Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Csaplárova premiéra byla vítězná

Sport

  12:54
PRAHA - Trenér Josef Csaplár zažil vítěznou premiéru na lavičce Žižkova. Viktoria dnes pod jeho vedením v 6. ligovém kole porazila nováčka Bohemians Praha 4:2 a připsala si druhé letošní vítězství. Domácí fotbalisté sice vedli po poločase už o dvě branky díky Švancarovi a Šťastnému, ale soupeř rychle dokázal vyrovnat po trefách Dobeše s Macháčkem. Góly Vozábala a Naumova však zajistily Žižkovu v pražském derby vítězství.

Josef Csaplár foto: ČTK


Žižkovští se zjevně před Csaplárem chtěli vytáhnout a kromě agresivity a nasazení v úvodu ukázali i fotbalovou kvalitu, která jim po ligovém startu chyběla. Domácí, v jejichž záloze se poprvé objevila i nová černohorská posila Vukadinovič, předváděli pohledné kombinace a využívali i toho, že jim soupeř nechával mnoho prostoru. Už v šesté minutě útočník Švancara od půlící čáry hladce přešel až přes brankáře Wintera a jemným obloučkem o tyč se postaral o jeden z nejhezčích letošních gólů.

Bohemians na Žižkově hrají i své domácí zápasy, ale dnes působili dojmem, jakoby zde nastoupili vůbec poprvé. Po půlhodině ještě Winter pádem pod nohy zmařil sólo Naumova, ale za pět minut inkasoval podruhé. Vozábalův trestný kop stačil vytáhnout na břevno a dobíhající bek Šťastný už jen míč lehce doklepl do opuštěné branky. V tu chvíli všechno nasvědčovalo tomu, že Viktorii se povede odveta za loňské překvapivé vyřazení z domácího poháru. 

Bezzubé Bohemians však probrala poločasová pauza a také dva tahy kouče Luboše Urbana. Ten na hřiště poslal Dobeše s Vošahlíkem a jeho tým dostal nový impulz. Už po osmi minutách právě Dobeš v pokutovém území byl nejdřív u odraženého míče a po srpnovém návratu z Dinama Tbilisi v české lize poprvé skóroval. Rozhozené domácí hráče v 56. minutě zmrazil ještě víc bek Macháček, který po Zoubkově rohu hlavou vyrovnal. 

Hosté však vůbec nevyužili toho, jak rychle se hráči Viktorie ocitli v útlumu. Když se zdálo, že by mohli dokonat velký obrat, doplatili na další kiks v obraně. V 60. minutě se Naumov lehce otočil před brankou a po jeho zpětné přihrávce Vozábal přízemní střelou vrátil domácím těsné vedení. To mohl ještě navýšit Švancara, který však vzápětí při svém druhém úniku na Wintera nevyzrál. Domácí se dočkali až třináct minut před koncem: po rychlém kontru a křížném pasu Koukala zblízka skóroval Makedonec Naumov.

Výsledek:
FK Viktoria Žižkov - FK Bohemians Praha 4:2 (2:0) 
Branky: 6. Švancara, 35. Šťastný, 60. Vozábal, 77. Naumov - 53. Dobeš, 56. Macháček. Rozhodčí: Příhoda - Chytil, Santarius. ŽK: Besta - Macháček, Turtenwald, Obermajer. ČK: 86. Besta. Diváci: 3724.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...