Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Neštěstí v Brazílii. Čtyři fotbalisté zahynuli při havárii letadla, v něm byli kvůli covidu

Sport

  13:03
Rio de Janeiro - Čtyři hráči brazilského fotbalového klubu Palmas ze čtvrté ligy zahynuli při nedělní havárii soukromého letadla, kterým letěli odděleně od zbytku týmu kvůli pozitivním testům na koronavirus. Nehodu šestimístného letounu nepřežili podle agentury AP ani prezident klubu s pilotem.

Fotbalisté zahynuli při pádu letadla foto: rionegro.com.ar

Hráči Lucas Praxedes, Guilherme Noé, Ranule a Marcus Molinari, kteří cestovali na zápas s Vila Novou, byli podle mluvčí Palmas poslední den v karanténě. Letadlo se z dosud neznámých příčin zřítilo krátce po startu a začalo hořet. Podle přivolaných hasičů došlo nejméně ke dvěma explozím.

V listopadu 2016 se v Kolumbii zřítilo letadlo, které přepravovalo brazilský fotbalový klub Chapecoense, který letěl do Medellínu na finále Jihoamerického poháru. Při pádu letadla zahynulo 19 fotbalistů, 17 členů realizačního týmu a sedm členů vedení klubu. Ze 77 lidí na palubě jich přežilo šest včetně tří fotbalistů.

Tragédie vyvolala obrovskou vlnu zármutku a solidarity ve fotbalovém světě a klub se podařilo obnovit. Tým odehrál řadu charitativních zápasů a letos po dvou letech postoupil zpět do nejvyšší soutěže.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...