Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Další hřích: Slavia dluží Abrahamovi, nesmí nakupovat nové hráče

Sport

  9:07aktualizováno  10:00
PRAHA - Arbitrážní komise fotbalového svazu podle deníku Sport zastavila pražské Slavii veškeré přestupy. Důvodem je nesplacený závazek vůči bývalému hráči Martinu Abrahamovi, kterému klub dluží 33 tisíc korun. Pokud slávisté částku neuhradí, nebudou moci až do konce ledna provádět žádné hráčské transfery.

Mladá Boleslav - Slavia (gesto gólmana Zlámala je jasné). foto: ČTK

Abraham, který ve Slavii odehrál pouze jarní část sezony 2007/08 a letos na podzim zamířil do třetiligového německého Wehenu, dal vršovický klub k arbitráži za nevyplacené mzdy. V červenci se se Slavií dohodl na splátkovém kalendáři, ten však Pražané nedodrželi a dvaatřicetiletému záložníkovi stále dluží. Abraham se proto znovu obrátil na arbitrážní komisi.

Rok 2010 v obrazech

"Navrhovatel, Martin Abraham, byl vítězem. Slavia mu nezaplatila a my jsme jí zastavili přestupy od 1. prosince 2010 na dva měsíce," uvedla sekretářka arbitrážní komise Patricie Talafová. "Slavia splátkový kalendář dodržovala, v říjnu ovšem nezaplatila úrok z prodlení a arbitrážní poplatky," dodala.

Slavia prý o dluhu vůči Abrahamovi neví. "V současné chvíli nemáme informace o tom, že bychom mu něco dlužili, vše jsme mu zaplatili. Jestli však problém s přestupy vznikne, jsme schopni ho urychleně vyřešit," řekl mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

Pro Slavii, která se nachází v tíživé finanční situaci a dluží více než 100 milionů korun bývalému majiteli britské společnosti ENIC, může být pozastavení hráčských transferů z klubu i do něj velkým problémem. Ve většině vyspělých evropských lig končí zimní přestupové období 1. února, tedy přesně v den, do kdy komise Pražanům zmrazila přestupy i hostování.

Klub by tak nemusel stihnout prodat Ondřeje Čelůstku a Milana Černého, jejichž přestupy chce řešit finanční problémy.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...