Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Další potíž: Češi jsou bez útoku

Sport

  10:14
KOLÍN NAD RÝNEM/WESTERBURG - Katastrofický scénář se naplnil. Do bitvy o osmifinále půjde český tým bez klíčových útočníků. Poslední „mohykán“ Vratislav Lokvenc inkasoval proti Ghaně druhou žlutou kartu, trest si odpyká v rozhodujícím zápase s Itálií.

Zraněný Jan Koller foto: TIMOTHY A. CLARYAFP

Jan Koller a Milan Baroš přitom i nadále netrénují...  „Od začátku turnaje jsme měli Kollera čtyřicet minut, Baroše vůbec. teď nebude ani Lokvenc. To by pocítilo každé mužstvo, když přijde o takové hráče,“ smutnil Pavel Nedvěd.

V případě Baroše svitla naděje. Včerejší kontrola na magnetické rezonanci dopadla příznivě. „Tekutina z postiženého místa zmizela, v pondělí zahájí Milan běžecký trénink,“ řekl mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Kollerův stav zůstává téměř stejný. „Malinko se to zlepšuje, ale výrazně ne. Jestli budu proti Itálii? To nevím,“ pověděl včera Koller.

Je vysoce pravděpodobné, že v klíčovém duelu bude mužstvo postrádat střelce. „Čtyři klasičtí útočníci jsou mimo hru. Nezbývá nám moc možností,“ litoval trenér Karel Brückner.

Náhrada? Sionko, Štajner, Heinz V duelu s Ghanou se bil na hrotu osamocený Lokvenc. Zatímco proti Spojeným státům alternaci za Kollera zvládl, proti Ghaně nikoli. Nedostal se k zakončení, vyhrál minimum vzdušných soubojů.

Čeští útočníci

Milan BAROŠ
Na šampionátu ještě neodehrál ani minutu. Jeho stav se však lepší a dnes začne po zranění paty s běžeckým tréninkem.

Jan KOLLER
V zápase s USA si natáhl stehenní sval, od té doby je na tom téměř stejně.

Vratislav LOKVENC
Druhá žlutá karta znamená, že proti Itálii nemůže nastoupit.

„Bylo to hodně těžké. V prvním poločase jsme měli ještě po nakopávaných míčích nějaké střely, ale ve druhém to už bylo nahoru dolů,“ vyprávěl Lokvenc.

Po přestávce navíc vyfasoval žlutou kartu, zápasu s Itálií bude přihlížet z tribuny. Zdecimovaný tým tak utrpěl další ránu.

„Nemůžu přece uhýbat ze soubojů. Nemůžu kolem soupeřů tančit,“ bránil se Lokvenc výtkám, že napomenutí bylo zbytečné.

Den po utkání byl myšlenkami nadále v Kolíně nad Rýnem. Emoce po nepovedeném duelu stále nevyprchaly. „Je to hrozné, nikomu bych to nepřál. Taková atmosféra byla v kabině naposledy snad v roce 2000, když jsme prohráli s Holanďany gólem v poslední minutě z penalty,“ povzdechl si Lokvenc.

Složení ofenzivní řady je téměř čitelné. Kouč Brückner má na výběr z trojice Štajner, Sionko, Heinz. Dva z nich půjdou do boje. „Doufám, že dostanu důvěru. Věřím si, cítím se v pohodě,“ tvrdil Štajner.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!