Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Další změny: V Anglii bude na soupiskách týmů 8 domácích hráčů

Sport

  21:01
LONDÝN - Kluby anglické Premier League budou moci mít od příští sezony na soupisce maximálně 25 fotbalistů, z nichž osm musí být produktem anglického či velšského tréninkového systému. Pravidla pro ročník 2010/2011 dnes oznámilo vedení soutěže s tím, že s nimi všech 20 ligových klubů souhlasilo.

Theo Walcott střílí první branku do sítě brankáře Diega Lopeze. foto: ČTK

"Definice doma trénovaných hráčů znamená, že tři roky před dovršením 21 let jsou trénováni v anglickém nebo velšském profesionálním systému," uvedl výkonný šéf Premier League Peter Scudamore, jenž dodal, že z nových pravidel vytěží především anglická reprezentace.

Mírné obavy z omezení má nicméně například španělský trenér Liverpoolu Rafael Benítez, podle nějž tréninkový systém mládeže neprodukuje dostatek kvalitních anglických hráčů. "Problém Anglie je, že mezi akademií a prvním týmem je hodně velká propast. Bude těžké přivést do mužstva dost kvality, ale OK, zkusíme to," dodal Benítez.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...