Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Křetínský: Nezáleží na tom, kolik mě Sparta stojí

Sport

  9:00
PRAHA - Přivítal nového trenéra Vítězslava Lavičku a nastavil cíle na příští sezonu. Fotbalisté Sparty musí postoupit do základní skupiny Evropské ligy a konečně vyhrát ligový titul. Tomu je majitel letenského klubu Daniel Křetínský ochoten mnohé obětovat. "Ekonomický stav je horší, než jsme čekali. Na výsledcích ale záleží víc než na tom, kolik mě to stojí," říká.

Sparta (Vítězslav Lavička a Daniel Křetínský) foto: ČTK

Byl pro vás kouč Lavička kandidátem číslo jedna?
Jsme přesvědčeni, že je pro naši věc nejvhodnější. Je to sparťan, týmový hráč, kvalifikovaný profesionál, umí koncepčně pracovat a vytvořit dobrou atmosféru v mužstvu. Věřím, že jeho další působení ve Spartě bude úspěšné. Vize nastavená po příchodu sportovního ředitele Jaroslava Hřebíka dál platí. Pan Lavička ji pomůže naplňovat. Neznamená to však, že tým začne najednou hrát o dvě třídy lépe.

VÍCE ZDE:

Jak vnímáte poslední zápas v lize? Fanoušci zasypali trávník dýmovnicemi a legenda Sparty Řepka si přál váš odchod.
Tomáš Řepka svým chováním klesl na takovou úroveň, že ho už nikdy v životě nehodlám komentovat. Fanoušci mě zklamali, protože pošlapali naši několikaletou práci. Upouštěli jsme od represivní politiky vůči nim a odstranili ploty na stadionu. Jenže oni tu odpovědnost neunesli a my musíme chování k nim přehodnotit. Bohužel totiž znejistěli slušné příznivce, kteří si teď kladou otázku, jestli je stadion na Letné bezpečné prostředí.

V minulé sezoně klub nepostoupil ani do základní skupiny Evropské ligy. Jak je na tom po ekonomické stránce?
Hůř, než jsme předpokládali. Přesto budu dál přispívat, aby Sparta potvrzovala pověst nejúspěšnějšího klubu v Česku. Moje ekonomická podpora je trvalá, dokud ji klub bude potřebovat.