Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Darida si v přípravném utkání poranil koleno, chybět bude několik týdnů

Sport

  13:02
Berlín - Český fotbalový reprezentant Vladimír Darida z Herthy Berlín zmešká kvůli problémům s kolenem začátek nového ročníku německé ligy na konci srpna. Sedmadvacetiletý záložník si nohu poranil v první přípravném utkání. I když pak snížil tréninkovou zátěž, noha stále není v pořádku, takže musí úplně vysadit. Podle klubového webu bude Darida mimo hru několik týdnů.

Vladimír Darida. foto: MAFRA

„Škoda, že musím pauzírovat. Doufal jsem, že se to rychle zlepší, ale pořád to bolí. I když mě to štve, musím tomu dopřát klid. Chci se k týmu znovu připojit co nejdříve,“ uvedl Darida, kterého čeká čtvrtá sezona v dresu Herthy.

Český reprezentant měl potíže s kolenem už loni. V říjnu si poranil vazy a v listopadu se podrobil operaci, po které se vrátil v lednu.

Kouč Pál Dárdai litoval, že mu bude důležitý hráč v úvodu sezony chybět. „Ale Vladi je bojovník. Snad bude brzo zpátky,“ řekl trenér Herthy, která začne bundesligu 25. srpna utkáním proti Norimberku.

O dva týdny později vstoupí česká reprezentace do nové Ligy národů zápasem s Ukrajinou.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...