Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Devatenáctka postoupila do semifinále ME

Sport

  20:10
MLADÁ BOLESLAV - Čeští fotbaloví reprezentanti do 19 let prohráli v posledním utkání skupiny B na evropském šampionátu s Itálií 3:4, ale přesto postoupili z druhého místa do středečního semifinále.

V Boleslavi padlo sedm branek. foto: ČTK

Ve prospěch domácích rozhodlo při bodové rovnosti s Anglií vítězství v pondělním vzájemném zápase.

Český kouč Jakub Dovalil mohl znovu využít Heidenreicha s Brunclíkem, ale ani jeden z beků vyloučených při úvodním utkání proti Anglii se do základní sestavy nevešel. Zahajovací jedenáctka oproti čtvrtečnímu souboji s Řeckem tak doznala jediné změny, když se na pravý kraj zálohy místo Wojnara vrátil Reinberk.

Domácímu týmu, který s čtyřmi body vedl skupinu B, stačila k vytoužené účasti v semifinále bez ohledu na výsledek souběžně hraného utkání mezi Anglií a Řeckem remíza. Ovšem kdo čekal opatrný zápas, nestačil se divit.

V dnešní přestřelce v Mladé Boleslavi Češi dvakrát srovnali, ale na branky Paloschiho a Poliho ze závěru už našel odpověď jen Morávek.

Výsledky:

Itálie "19" - Česká republika "19" 4:3 (1:1)

Branky: 22. a 79. Poli, 56. Bonaventura, 72. Paloschi z pen. - 58. a 86. Morávek, 23. Necid. Rozhodčí: Collum (Skot.) - Bolinhas (Port.), Krmar (Chorv.). ŽK: Poli, Mazzarani - Morávek. ČK: 75. Mazzarani. Diváci: 5000 (vyprodáno).

ČR: Vaclík - Řezník, Polák, Štěpánek, Lecjaks - Reinberk (73. Wojnar), Mareček, Morávek, Zeman - Vošahlík (77. Kozák), Necid. Trenér: Dovalil.


Anglie - Řecko 3:0 (0:0)

Branky: 48. Mee, 68. Sears z pen., 85. Sturridge.

Autor: