Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diouf zlomil soupeři nohu a hrubě mu nadával. 'Jsi ubožák,' zní Anglií

Sport

  16:39
LONDÝN - Tohle už vážně přehnal. Senegalský útočník El Hadji Diouf se v posledních letech na ostrovech více než skvělými výkony proslavil zákeřnými zákroky a ne úplně sportovním chováním. Ovšem, co předvedl v sobotu při duelu 3. kola F.A.Cupu mezi QPR a svým Blackburnem, už překočilo všechny meze. Soupeři Jamie Mackie zlomil nadvakrát nohu a místo omluvy mu začal nadávat.

El Hadji Diouf (v modrobílém dresu) po zákroku na Mackieho. foto: Reprofoto

Upozornil na sebe skvělými výkony v dresu senegalské reprezentace na MS 2002. Uchvátil natolik, že si vysloužil angažmá ve slavném Liverpoolu. Jenže po třech letech se musel z Anfiel Road pakovat. Také kvůli své nezvladatelné povaze a častým prohřeškům na hřišti i mimo něj.

Rok 2010 v obrazech

Napadl spoluhráče, plival na fanoušky, rasisticky urážel příznivce soupeře, bývalý kouč v Boltonu uvažoval, že jej pošle k psychologovi. Zřejmě to měl udělat. Nebo jej to čeká nyní?

V sobotním duelu F.A.Cupu porazil Blackburn Queens Park Rangers 1:0, nejvíce se ale po zápase mluvilo o incidentu, v jehož hlavní roli byl osmadvacetiletý prchlivý Senegalec. Ten ostrým skluzem sestřelil hostujícího Jamie MacKieho. Svým zákrokem mu nadvakrát zlomil nohu.

Místo omluvy se ale pětadvacetiletý Skot dočkal spršky nadávek. "Jdi do prd*le! Máš zku*venou nohu! Jsi hanbář!" řval Diouf podle listu The Sun. Mackie tato slova na twiteru následně potvrdil. "Je těžké zopakovat, co mi řekl. Hrozně mě zklamal," napsal Mackie na sociální síti. Nyní jej čeká minimálně půlroční pauza.

Ještě ostřeji se ale do Dioufa opřel manažer QPR Neil Warnock. "Nazval bych ho krysou, ale to bych to zvíře urazil. Je to ubožák. Doufám, že jeho čas v Anglii se naplnil, nikomu tady chybět nebude," zuřil kouč. Jeho svěřenec Bradley Orr dodal: "Nikdy jsem nenarazil na odpudivější bytost, než je on."