Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Dle Wengera za další debakl Arsenalu mohou sudí. Fanoušci jej v klubu nechtějí

Sport

  8:38
LONDÝN - Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger si po vyřazení v osmifinále Ligy mistrů s Bayernem stěžoval na rozhodčího. Ocenil naopak výkon hráčů londýnského celku, kteří v úterní domácí odvetě utrpěli stejně jako v úvodním utkání debakl 1:5.

Arsene Wenger má o čem přemýšlet. Fanoušci chtějí jeho odchod. foto: ČTK/APReuters

„Myslím, že jsme předvedli odhodlání i výkon, jaký jsme chtěli. Akorát to všechno skončilo špatně,“ řekl Wenger, který s Arsenalem vypadl v osmifinále už posedmé za sebou. „Za stavu 1:0 jsme měli smůlu, protože po faulu na Walcotta se měla pískat jasná penalta. Ve druhém poločase rozhodčí zápas zabil a pak už to bylo velmi těžké,“ uvedl francouzský kouč.

Arsenal v odvetě vedl po gólu Walcotta, pak ale v 55. minutě vyrovnal z penalty Lewandowski a k debaklu po vyloučení stopera Koscielného ještě přispěl dvěma góly Vidal a po jednom přidali Robben s Costou. „Rozhodčí byl dneska velmi mocný. Bylo to skandální. Bayern je dobrý tým, ale dnes může děkovat rozhodčímu,“ uvedl Wenger na adresu řeckého sudího Sidiropulose.

Alexis Sanchez a Arsene Wenger.
Arsene Wenger má o čem přemýšlet.

„Nejen, že to nebyla penalta, ale Lewandowski byl navíc v ofsajdu. Navíc jsme dostali červenou kartu, která nás zabila,“ prohlásil Wenger. „Hráči mě nezklamali, zklamal mě rozhodčí. Za stavu 1:1 a v deseti jsme byli v bezvýchodné situaci. Potřebovali jsme dát čtyři góly proti silnému soupeři. Museli jsme to zkusit, i když jsme věděli, že nás potrestají z brejků. Kdybychom to nezkusili, fanoušci by se prali proč,“ dodal.

Sedmašedesátiletému Wengerovi po sezoně končí smlouva a další neúspěch v Lize mistrů opět zesílil hlasy volající po jeho odchodu, svůj názor dali fanoušci najevo transparenty i během duelu s Bayernem. Arsenalu se navíc nedaří ani v Premier League, kde prohrál tři z posledních čtyř zápasů.

„Vzhledem k tomu, co se všechno kolem klubu děje, tak by byl potřeba zázrak, aby se přístup a nasazení hráčů otočilo. Myslím, že končí jedna kapitola,“ uvedl bývalý útočník Arsenalu Ian Wright.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...