Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Do sporu Eto'a s reprezentací vstoupila vláda

Sport

  10:18
YAOUNDÉ - Do sporu útočníka Samuela Eto'a, který byl na 15 zápasů vyřazen z reprezentace, s kamerunským svazem vstoupila tamní vláda. Chce, aby se obě znesvářené strany znovu setkaly.

Nizozemsko - Kamerun (gól Eto´a). foto: Reuters

"Chceme využít všech možností, aby byl celý případ v klidu a zodpovědně vyšetřen," uvedl podle agentury Reuters ministr sportu Adoum Garoua.

Politik reagoval na vlnu kritiky, kterou vyvolal vysoký trest pro třicetiletého útočníka Anži Machačkala. Eto'o byl z národního týmu vyřazen za to, že v listopadu nabádal spoluhráče k bojkotu přípravného utkání v Alžírsku.

PSALI JSME:

Kamerunci odmítli odehrát 15. listopadu přípravný zápas v Alžírsku, protože nedostali zaplacené startovné za předchozí turnaj čtyř zemí v Maroku. Duel byl odvolán na poslední chvíli, hostitelská země za zrušení požadovala po Kamerunu odškodné milion dolarů. Spolu s Eto'em dostal stop na dva zápasy také zástupce kapitána Eyong Enoh.

Mezi kritiky Eto'ova trestu je i bývalý slavný kamerunský útočník Roger Milla. "Vyloučit klíčového hráče, jako je Eto'o, z týmu je katastrofální a šokující rozhodnutí. Hrát navíc odmítl celý tým, tak proč trestají jen jeho," uvedl. "V podstatě dostal stop na tři roky, což v jeho věku může znamenat konec v reprezentaci," dodal.

Autoři: ,