130 let
Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger | foto: Reuters

Dortmund měl být z Ligy mistrů vyřazen, má jasno Wenger

Sport
  •   19:29
LONDÝN - Trenér Arséne Wenger v souvislosti s úspěchy Bayernu Mnichov a Borussie Dortmund v úvodních semifinálových zápasech Ligy mistrů odmítá mluvit o změně rozvržení sil v současném evropském fotbale.

Kouč Arsenalu, mezi jehož svěřence patří i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, to řekl na klubových internetových stránkách. "Tak daleko bychom jít neměli. Nesmíme zapomenout, že Dortmund by při normálním výkonu rozhodčího byl vyřazený Málagou. Nemůžeme vzít jednu událost a dělat z ní daleké závěry," prohlásil.

ČTĚTE TAKÉ

Podle něj se úroveň bundesligového fotbalu nedá měřit podle Bayernu, který má v Německu především po ekonomické stránce výsadní postavení a třemi postupy do finále Ligy mistrů za poslední čtyři roky se zařadil k evropské špičce. "Myslím, že zbytek je velmi otevřený. Za rok zase uvidíme anglické kluby," poznamenal francouzský kouč.

Tentokrát nebyl ve čtvrtfinále ani jeden zástupce Premier League. Obhájce trofeje Chelsea i bohatý Manchester City vypadly už v základní skupině, pro Manchester United a Arsenal bylo konečnou osmifinále.

Autor: ČTK