Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Dostali jsme facku v pravou chvíli. Budou se dít věci, hrozí kouč Plzně Krejčí

Sport

  10:00
VALETTA/PRAHA - Fotbalistům Plzně nevyšla generálka na start jarní části ligové sezony. Český mistr nestačil v závěrečném duelu na soustředění na Maltě na sedmý celek ruské ligy Těrek Groznyj, kterému podlehl vysoko 0:3.

Karel Krejčí nechápe, jak jeho hráči mohli předvést tak mizerný výkon foto: Anna Vavríková, MAFRA

„Nebylo to příjemné pokoukání, bohužel jsme zápas nezvládli. Je potřeba si asi určité věci tvrdě vyříkat, dostali jsme facku v pravou chvíli. Věřím ale, že se do začátku ligy dokážeme správně nastartovat,“ uvedl pro klubové internetové stránky plzeňský trenér Karel Krejčí.

Trable pro Plzeň. V generálce na jarní část prohrála s Grozným vysoko 0:3

„Ze zápasu rozhodně nejsem nadšený a v negativním slova smyslu mi zamotal hlavu. Máme ještě osm dní do ligy a musíme se dle mého zlepšit ve všech aspektech,“ dodal Krejčí.

Český šampion se nedočkal ani čestného gólu, protože Kovaříkův pokus zastavila tyč.

„Výsledkově sice zápas vypadá jednoznačně, ale v prvním poločase jsme za stavu 0:0 měli dobré příležitosti k tomu, abychom šli do vedení,“ mrzí plzeňského kouče.

„Soupeř nás potrestal poměrně lacinou brankou ze standardky. Ve druhé půli jsme inkasovali opět ze standardky a pak přišla pasáž, kdy byl soupeř zkrátka lepší a v utkání dominoval,“ doplnil Krejčí.

Zklamaný Daniel Kolář z Plzně.
Chigozie Udoji z Dinama Minsk, jehož stíhá Jan Kovařík.

Vymlouvat se nechtěl ani na to, že někteří jeho hráči měli zdravotní problémy.

„Pohybově jsme na hřišti nevypadali dobře. Někteří hráči za mnou přišli s tím, že mají žaludeční potíže pravděpodobně z jídla. Zítra se vrátíme domů a uvidíme, jak se dají kluci dohromady,“ uvedl Krejčí.

Plzeň z pěti přípravných zápasů na dvou soustředěních v Turecku a na Maltě třikrát prohrála, jednou remizovala a jen jednou zvítězila. Do ligy vstoupí Viktoria jako lídr tabulky příští neděli duelem na Slovácku.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč