Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Druholigový Třinec má v kádru fotbalistu nakaženého koronavirem. Tým zatím nejde do karantény

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: MAFRA - Petr BílekMAFRA

Třinec - Druholigový Třinec má v kádru fotbalistu nakaženého novým typem koronaviru. Jde o hráče, v jehož rodině se nemoc covid-19 objevila v průběhu týdne. Ligová fotbalová asociace (LFA), která řídí profesionální soutěže, kvůli tomu odložila na neurčito nedělní utkání Slezanů ve Vítkovicích.
  13:26

Chci se loučit na hřišti, ale konec kariéry mi probleskl hlavou, přiznává Matějovský

Místní hygienická stanice zatím tým neposlala do karantény, podle webu LFA aktuálně provádí šetření případu. Třinečtí ve čtvrtek podstoupili kontrolní testy a klub v pátek oznámil, že dopadly negativně. Hráč, v jehož rodině se nákaza vyskytla, ale absolvoval odběry samostatně a jeho výsledek byl pozitivní.

Slezané nehráli už čtvrteční zápas 24. kola druhé ligy s Vlašimí, který byl odložen na 4. července. Slezské derby ve Vítkovicích zatím náhradní termín nemá. Do konce druholigové sezony zbývá šest kol a dohrávka Třince s Vlašimí.

Jde o třetí případ covidu-19 v první a druhé lize, které po březnovém přerušení kvůli pandemii v druhé polovině května znovu zahájily sezonu. Po jednom pozitivním hráči měli před restartem nejvyšší soutěže v Mladé Boleslavi a mistrovské Slavii, oba se ale již vyléčili a zapojili do tréninku. Identitu nakažených LFA ani kluby nezveřejňují.

V týdnu podstoupily prvoligové kluby před začátkem nadstavbové části třetí kolo plošných testů a u všech 16 celků dopadly negativně. Týmy z druhé ligy už třetí vlna nečeká. 

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...