Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Drzoun Lavi vizionářem. Přišli jsme si pro r(R)adu, zval coby sparťan před lety na derby

Sport

  17:37
PRAHA - Šestadvacetiletý herec Jakub Štáfek nastartoval svoji kariéru v seriálu Ulice, v posledních týdnech a měsících pak baví svojí rolí Laviho v jiném internetovém pořadu – tentokrát z fotbalového prostředí jménem Vyšehrad. Jméno Petra Rady, nového kouče Sparty, poprvé s klubem z Letné spojil už před více jak třemi lety.

Jakub Štáfek s Petrem Radou už v roce 2013. foto: youtube.com

Na jaře toho roku natočil Štáfek společně s Jiřím Panznerem a Pavlem Novotným, zarytým to příznivcem Slavie internetovou upoutávku na derby. Předmětem jejich slovních hříček se stal právě Petr Rada, toho času kouč sešívaných, který ale v klubu skončil krátce právě po souboji pražských „S“ (Sparta vyhrála doma 3:0).

„Přišli jsme pro R(r)adu,“ spustila sparťanská dvojice Štáfek, Panzner na slávistu Novotného poté, co jim přišel otevřít dveře svého bytu. Ten se po chvíli vrátil s obrázky právě energetického Petra Rady a s lehkým srdcem jim ho chtěl přenechat.

Že by ale o něj sparťané dvakrát stáli, to se ale říct nedá. „Co by jsme s ním jako dělali?“ zeptal se Štáfek. „Si ho dejte klidně za okno. Třeba pro Straku,“ zní odpověď rivala, než za sebou zabouchne dveře.

Jak nakonec Rada v šotu dopadl, se můžete podívat níže, jak v reálu již nyní všichni ví. Od dnešního dne je novým trenérem letenského klubu, který se na jaře trápí.

Klip je mimo jiné hodně povedený také proto, že všichni účinkující mají k fotbalu a oběma klubům blízko. Štáfek, nyní nejvíce známý coby Lavi z Vyšehradu, je sparťanem od dětství, Novotný pak dokonce soby fanoušek sešívaných komentoval s Davidem Suchařípou poslední derby obou „S“.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...