Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Duel Slavie s Plzní bude před plným hledištěm. Tribuna Sever bude nakonec otevřena

Sport

  12:17
PRAHA - Fotbalová Slavia bude mít na nedělní šlágr druhého kola nadstavby první ligy a přímý souboj o titul s Plzní otevřenou severní tribunu. Odvolací komise Fotbalové asociace ČR na žádost policie z bezpečnostních důvodů vyhověla vršovickému klubu s prosbou o odložení disciplinárního trestu z minulého týdne. Disciplinární komise Pražanům za opakující se výtržnosti fanoušků uzavřela tribunu za brankou, kde sídlí „kotel“, na dvě soutěžní utkání.

Světlice v sektoru fanoušků Slavie foto: ČTK

Policie se obávala, že by se fanoušci ze severní tribuny přesunuli na jižní a dostali by se do blízkosti sektoru s plzeňskými příznivci. „Policie opakovaně kvůli bezpečnosti fotbalovou asociaci požádala o zrušení vykonatelnosti rozhodnutí disciplinární komise LFA, stejně jako Slavia Praha. Těmto žádostem jsem na základě pečlivé analýzy nakonec vyhověl,“ uvedl v tiskové zprávě předseda odvolací komise Jan Lego.

„Bezpečnost na stadionech i jeho okolí by pro nás měla být prioritou číslo jedna, a proto nebylo možné důvodné žádosti policie přehlížet,“ dodal Lego. O samotném odvolání Slavie proti trestu rozhodne komise během následujícího týdne.

Fanoušci Slavie při venkovním zápase s Chelsea

Hráči Slavie děkují fanouškům za domácí prostředí v zápase na hřišti Chelsea.

Slávisté byli po opakujících se prohřešcích fanoušků v podmínce a po semifinále domácího poháru se Spartou jim disciplinárka proměnila trest v nepodmíněný. Vedle uzavření severní tribuny jim komise uložila pokutu 100 tisíc korun. Pražané se následně odvolali a požádali o odklad trestu.

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík se před zápasem s Plzní zaručil za to, že fanoušci se žádných dalších výtržností nedopustí. „Zápas Slavie Praha a Viktorie Plzeň se bude hrát před plnými tribunami tak, jak si to faktické finále soutěže zaslouží. Klub převzal garanci za svoje fanoušky - žádné pyro, žádné předměty na plochu,“ uvedl Tvrdík na twitteru.

08.května 2019 v 11:35, příspěvek archivován: 08.května 2019 v 12:16

Zapas Slavie Praha a Viktorie Plzen se bude hrat pred plnymi tribunami tak, jak si to fakticke finale souteze zaslouzi. Odvolaci komise vyhovela zadosti Slavie o odklad vykonatelnosti rozhodnuti. Klub prevzal garanci za svoje fanousky - zadne pyro, zadne predmety na plochu.

Zápas Slavie s Plzní bude zřejmě klíčovým soubojem o titul. Červenobílí čtyři kola před koncem nadstavby vedou tabulku o dva body před Viktorií.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!