Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Dukla se chce prodrat do první ligy

Sport

  16:12
PRAHA - Deset nových hráčů má před novým ročníkem druhé ligy k dispozici trenér fotbalistů Dukly Praha Günter Bittengel. Mezi nimi jsou i velká jména zkušených třicátníků - na Julisku zamířili Jiří Novotný, Michal Kolomazník, Luděk Zelenka, Patrik Gedeon a brankář Martin Svoboda. Tradiční klub se s nimi chce odrazit k lepším výsledkům než v uplynulé sezoně, dlouhodobým cílem je pak návrat do první ligy.

Jedna z letních posil, kanonýr Luděk Zelenka. foto: ČTK

"Minulý ročník druhé ligy byl pro nás velmi těžký. Jako nováček jsme vše budovali na zelené louce a za pochodu. Nakonec jsme cíl, kterým byla záchrana, s vypětím sil splnili. Ale chyběla nám především zkušenost ve všech řadách sestavy. Jsem moc rád, že se v tomto směru mnohé přes léto změnilo," řekl na dnešní tiskové konferenci Bittengel, jehož asistentem je bývalý kapitán Dukly a československé reprezentace Jan Fiala.

 Do Dukly vedle dalších posil zamířil i osmatřicetiletý stoper Novotný, který hrál naposledy slovenskou ligu za Ružomberok. "Nový trenér Michal Bílek mi nabízel, abych pokračoval, ale majitel klubu byl proti. Ale já jsem rád, že budu v Praze a na Dukle. Jednání s ní už probíhala před rokem a letos byla rychlá a konkrétní," řekl Novotný, někdejší opora Sparty.

Další nováčci patří mezi nadějné mladé tváře. Záložník Miroslav Hozda přišel z Jablonce, stoper Ondřej Kučera se vrátil z hostování v Motorletu, záložník Petr Malý a útočník Michal Uhlíř jsou z rezervy Dukly. Klub naopak opustili fotbalisté, kteří v Dukle hostovali - Adam a Rychlík se vrátili do Bohemians 1905, Nečas do Mladé Boleslavi, Michal do Kladna a Volek do Sparty. 
    

Autor: