Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Eden čeká rodinný souboj

Sport

PRAHA - Za normálních okolností ve "fotbalovém ráji" potkáte maximálně dva Jarolímy. Trenéra Karla a záložníka Marka. V dnešní zápase Poháru UEFA se k nim přidá také David, který ale nastoupí v dresu Hamburku. O náboj tedy bude postaráno.

V Žilině Slavia nepřesvědčila. foto: ČTK

On-line přenos od 20:30 hodin - součástí také diskuzní fórum pro vaše názory, postřehy a tipy! Přispívejte již nyní ZDE!

I kdyby nedošlo na tento raritní souboj, bylo by o co hrát. Oba týmy se minulý týden nemohly radovat. Slavia přivezla ze Žiliny bod za bezgólovou remízu. Hamburk na vlastním hřišti dokonce prohrál s Ajaxem. Situace takto oběma velí zvítězit. „Je jenom škoda, že se oba týmy nesetkají za příznivějších okolností, ale pokud chceme pomýšlet na postup, musíme ve čtvrtek vyhrát. Davidovi nepřeji nic zlého, ale jakékoliv pocity musejí jít stranou, je to pro nás soupeř, musíme udělat maximum pro úspěch Slavie,“ poukázal na situaci trenér Slavie Karel Jarolím. "Budeme se snažit prezentovat aktivním fotbalem, myslím, že doma hrát umíme. Věřím, že diváci vytvoří znovu perfektní kulisu a že jim to oplatíme maximálním výkonem," slibuje lodivod sešívaných.

Fotbalistům Slavie Praha se před třetím soubojem v základní skupině Poháru UEFA proti Hamburku vyprázdnila marodka. Až na Gianluku Litteriho, který začal rehabilitaci po operaci v Itálii, byli na dnešním tréninku trenéru Karlu Jarolímovi k dispozici všichni hráči kádru.Oproti souboji v Žilině tak bude mít Jarolím ve čtvrtečním zápase v Edenu možnost postavit i trio Šmicer, Tavares a Černý, kteří již odehráli nedělní prvoligový duel v Příbrami.

Ani tentokrát se nepotkávají neznámí soupeři. Naposledy Slavia s Hamburkem v Poháru UEFA před třemi lety prohrála 0:2, branky dali Barbarez a Mpenza. Do utkání tehdy zasáhla jenom čtveřice fotbalistů ze současného kádru – Krajčík, Latka, Suchý a Švento. A všichni čtyři si souboj zopakují zřejmě i letos. Pokud chcete zápas vidět na vlastní oči, máte ještě možnost. Klub hlásí, že na pokladnách jsou lístky ještě k dostání.

Utkání budeme sledovat on-line od 20:30.  K dispozici budete mít také diskuzní fórum pro vaše ohlasy a názory - přispívejte již nyní - ZDE! Podpořte na našich stránkách posledního českého zástupce v pohárové Evropě v zápase o všechno!!! Samotné utkání začne o 15 minut později.

Autoři: