Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

El Clásico opanovala Barcelona. Real odpravili opět Suárez s Neymarem

Sport

  20:19aktualizováno  20:28
MADRID - Fotbalisté Barcelony rozstříleli v El Clásicu Real Madrid 4:0 a navýšili náskok před svým rivalem v čele tabulky španělské ligy na šest bodů. Kromě triumfu mohl katalánský klub potěšit i návrat opory Argentince Lionela Messiho po zranění kolena.

Gareth Bale po El Clásicu, které jeho Real Madrid prohrál vysoko 0:4. foto: Reuters

Messi začal utkání mezi náhradníky, ale stejně jako v předchozích zápasech si Barcelona poradila bez něj hlavně zásluhou dua Luis Suárez - Neymar. Oba se na stadionu Realu trefili už během prvního poločasu.

Šlágr španělské ligy se od začátku odehrával v ofenzivním duchu, oba týmy se dostávaly do šancí, ale efektivnější byla Barcelona. Po pasu Sergiho Roberta ji dostal v 11. minutě do vedení Uruguayec Suárez. Brazilec Neymar se prosadil ve 39. minutě po podobné přihrávce od Andrése Iniesty, při které však byl zřejmě o centimetry v postavení mimo hru.

Sergio Busquets z Barcelony v souboji s Karimem Benzemou.
Luis Suárez vstřelil Realu dva góly.

Ambice Realu zvrátit utkání po přestávce rychle zchladil znovu středopolař Iniesta, který si narazil s Neymarem a dělovkou z hranice pokutového území zvýšil na 3:0. Pak se dostal na hřiště Messi, který nahradil Ivana Rakitiče a odehrál 33 minut.

Poslední ránu zasadil Realu opět Suárez, který po pasu Jordiho Alby počkal na pohyb brankáře Keylora Navase a počtvrté ho prostřelil. Zmar královského klubu v závěru ještě prohloubil vyloučením Isco za zbytečný zákrok zezadu na Neymara.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:

San Sebastian - FC Sevilla 2:0 (73. Agirretxe, 77. Prieto), Real Madrid - FC Barcelona 0:4 (11. a 74. Suárez, 39. Neymar, 53. Iniesta), 20:30 Espaňol Barcelona - Málaga, 22:00 Valencie - Las Palmas, 22:05 La Coruňa - Vigo.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!