Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Emoce jsem držel v sobě, dokud někdo neprobudil sopku, vzpomíná Zidane

Sport

  18:00
PRAHA/PAŘÍŽ - Býval fenomenálním fotbalistou, ale k velkým vyjádřením se nikdy moc neměl. I emoce často potlačoval. "Většina jich vždycky zůstávala uvnitř. Ale mám v sobě sopku. Když do mě někdo rýpe, zpravidla vybuchnu," vypráví legendární Zinedine Zidane v otevřeném rozhovoru pro francouzský magazín Futbal. Dnes je funkcionářem Realu Madrid a trénuje žáčky.

Bývalý slavný fotbalista Zinedine Zidane foto: Reuters

HATTRICK

Magazín Hattrick - prosince

Interview v celém znění přepracoval i český časopis Hattrick, jehož prosincové vydání je právě v prodeji. Slavný hráč Realu Madrid, Juventusu Turín nebo Bordeaux například odmítá spekulace, že při mistrovství světa 2006 dopoval. "To jsou voloviny. Nikdy v životě jsem nedopoval," brání se muž, který tehdy postoupil s Francií až do finále. Právě v bitvě o titul s Itálií se stal dobře známý moment. "Zizou" byl v prodloužení vyloučen za to, že hlavou udeřil soupeře Marca Materazziho. Obránce měl pronést vulgární poznámku na dresu Zidanovy sestry.

Jeden z nejlepších záložníků fotbalové historie rovněž reagoval na to, že mu bývá často vyčítán nedostatek angažovanosti v politice a veřejném životě. Francouzští novinářI mu také často vyčítají, že nemá vlastní názor. "Ale já ho mám, jen se o něm nehodlám dohadovat na veřejnosti. No a co, tak jsem býval známým fotbalistou. Nikdy jsem se ale nikoho o nic neprosil. Chtěl jsem hrát dobře fotbal a mít svou rodinu. Nehrál jsem proto, abych byl slavný. Vždyť jako dítě jsem si přál být spíš řidičem, který rozváží zboží," vypráví vítěz Zlatého míče z roku 1998.

Autor: