Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Záložník Eriksen už mluvil se spoluhráči. Po kolapsu zůstává v nemocnici, čekají ho vyšetření

Záchranáři odváží z hřiště dánského záložníka Eriksena. foto: ČTK

Kodaň - Fotbalista Christian Eriksen zůstává po sobotním kolapsu v zápase mistrovství Evropy s Finskem v nemocnici. Podle nedělního vyjádření dánského svazu je jeho stav stabilizovaný, hráč je při vědomí a komunikuje, čekají ho ale ještě další vyšetření.
  11:45

„Dnes (v neděli) ráno jsme s Christianem mluvili. Pozdravoval spoluhráče. Jeho stav je stabilizovaný, zůstane ale hospitalizován kvůli dalším vyšetřením,“ uvedl dánský svaz na oficiálním twitterovém účtu.

Eriksenův stav s napětím sledují i šéf Interu Milán Giuseppe Marotta, který se okamžitě spojil s lékařským týmem dánské reprezentace, a kardiolog hráčova bývalého klubu Tottenhamu Sanjay Sharma. Marotta odmítl spekulace, že Eriksen prodělal v Itálii bez příznaků covid-19, což se mohlo podepsat na jeho srdci.

„Neměl covid a nebyl ani očkovaný,“ řekl Marotta televizi Rai Sport. Právo zveřejnit další informace má podle něho jen dánský svaz.

Podle Sharmy měl Eriksen v Tottenhamu všechny lékařské testy naprosto bez problémů, pohled na bezvládně padajícího hráče ho prý ale vyděsil. „Pomyslel jsem si: ‚Bože, je tam něco, co jsme přehlédli?‘ Ale díval jsem se znovu na všechny výsledky a všechno vypadá naprosto perfektně,“ uvedl pro Mail on Sunday.

Šokovaní fanoušci s napětím očekávají, zdali je Eriksen v pořádku.
Záchranáři u dánského záložníka Eriksena.

Eriksen ze zhroutil ve 43. minutě duelu s Finskem ve chvíli, kdy na něj spoluhráč hodil míč z autu. Záchranáři museli devětadvacetiletému záložníkovi Interu přímo na trávníku poskytnout masáž srdce. Poté ho převezli do nemocnice. To už byla dánská opora při vědomí a před znovuzahájením utkání se spojila se spoluhráči. Dánsko nakonec podlehlo Finům 0:1.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...